Филтер по ознака:
Скопелос Локални уметници. Уметност на островот Скопелос. Скопелос има уметничка сцена. Сликарџии, снабдувачи на скопје, градежни бродоградили „Скопелос“, керамичари „Скопелос“, музичари од „Скопелос“, „репетико“, „народна музика“, „ohter“, уметници од скепелос, актери во „скепелос“, креатори на ножеви за скопје. Традиционална култура на скопскиот остров. Локален водич за патувања во Скопелос