Филтер по ознака:
Национални празници во Скопелос. Новогодишен ден, Водици 6 јануари, Агиос Ригинос 25 февруари, Ден на грчката независност 25 март. Остров Скопелос Православен Велигден Недела, Ден Мај (Протомагија) 1 мај, со Понеделник (Агиу Пнематос), Празник на Успение на Скопелос 15 август. Ден на Охи, 28 октомври, Божиќ 25 декември, втор Божиќ 26 декември. Настани во Скопелос, Прослава на Скопелос.