Манастирот Агиа Варвара

Тоа е најстариот манастир на Скопелос. Изграден е 1648 според дизајнот на куполата на базиликата.

Скопелос Агиа Варвара, Скопелос Манастири, Скопелос Агиа Варвара Манастир, Скопелос цркви, Скопелос Разгледувања

АГИЈА ВАРВАРА МАНАСТИР

СКОПЕЛОС МАНАТЕРИИ

Манастирот на Агиа Варвара, на островот Скопелос, е изграден со камен и е ограден со висок ѕид кој треба да се вклопи во неговата околина. Многумина тврдат дека Агиа Варвара Манастирот бил опсерваторија за пирати и други напаѓачи на островот. Бидејќи неговата локација има неверојатен поглед на Егејското Море и островот Алонисос.

Всушност, манастирот на Агиа Варвара е најстариот манастир на Скопелос. Изградена е во 1648 година според дизајнот на куполата на базиликата. Храмот на црквата е позлатен и украсен со украсни цвеќиња и лозови лисја.

Понатаму, манастирот на Агиа Варвара, на островот Скопелос, слави на 4th од декември. Всушност, на тој датум, убаво е да се посети манастирот.

Упатства: Од Место град Скопје вози по крајбрежниот пат кон планината Палуки. На крајот од патот, свртете лево и следете ги знаците за Иера Мони од Сотирос. Погрижете се кога ќе стигнете до делницата на патот да се држите десно. 1.7 км или околу пет минути возење по истиот пат ќе ве однесе до манастирот Сотирос. Да се ​​дојде до Агиа Варвара мора да продолжите по истиот пат кој на крајот ќе се претвори во земјен пат. Сепак, погрижете се на крајот од асфалтот да тргнете нагло лево нагоре по ридот. За околу еден километар ќе бидете во манастирот на Агиа Варвара.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (48) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (159) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com