Село Агнантас

Picturesивописно рибарско село

Скопелос Село Агнантас, скопје села агнода, Agnondas, село агнонтас, пристаниште агнонтас, Северни Споради, Егејско Море Грција грчки острови

СЕЛО АГНОНТАС

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ АГНОНТАС

село Агонтас е приближно 8 км од Место град Скопје. Со автомобил ќе ви требаат околу 10 минути за да пристигнете. Agnondas е живописно рибарско село, природно пристаниште заштитено од лошо времето елементи. Тоа е местото каде што повеќето рибари претпочитаат да ги закотват своите чамци. Малото пристаниште е опкружено со борови што го прават пејзажот уште поубав.

Олимпискиот тркач Ањонта или Агнон бил човекот кој го дал своето име на селото. Кога се вратил како победник во 596 п.н.е од Олимпија. Така, во чест на олимпискиот шампион Ањонта, оваа област го доби неговото име. Покрај тоа, можете да го видите лицето на шампионот Агнонтас на сребрени монети од класичната ера.

Пронајдени се лабораториски објекти за амфора во Агнонтас. Датира за време на класичниот и хеленистичкиот период. Самите амфори биле потребни за трговија со познатото вино Пепаритос. Слични наоди има и во Стафилос Панормос.

Село Агнантас се наоѓа на јужната страна на островот Скопелос. Растојанието од Место град Скопје е 8 км и од Стафилос околу 4 км. Можете да одите до селото Агнодас или со автомобил, бидејќи има лесен простор за паркирање, или со локален превоз.

Село Агнантас, на островот Скопелос, е многу популарна дестинација, особено за семејствата. Бидејќи ги има толку многу ресторани таму, специјализирана за свежа риба. Ќе уживате во уловот на денот на рибарите во локалните таверни.

Покрај тоа, на Пристаниште Агнонтас се користи како алтернативно пристаниште во случаи на лошо времето. Плажата е мирна во поголемиот дел од времето. Скопелос е зелениот на синиот остров. Затоа доминираат зелените и сините бои Село Агнантас. Сценографијата е само волшебна бидејќи боровите дрвја ги допираат кристално чистите води.

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Агнонтас 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com