Продавница Армалои

Продавницата „Армолои“ е исклучителна продавница која нуди скоро 40 години уникатни парчиња локална уметност, како што се керамички предмети, рачно изработени ножеви и занаети.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Продавница „Скопелос Армолои“, Продавница „Скопелос Армолои“, локална уметност „скопелос“, керамика „скапелос“, рачно изработени ножеви, грчки стил, сувенири, подароци, Северни споради, Грција

Продавница „Армолои“

Скопелос Референци, локална уметност, сувенири

Продавницата „Армолои“ е исклучителна продавница која нуди скоро 40 години уникатни парчиња локална уметност како што се керамички предмети, рачно изработени ножеви и занаети.

Основачите на „Продавница „Армолои“ се Елена и Никос Марку. Никос Марку е добро познат уметник од Касторија. Неговите главни креации се рачно изработена и рачно насликана керамика и предмети. Неговата ќерка, Димитра Марку, го наследи талентот на нејзиниот татко и продолжува со истата ревност да создава уникатни уметнички дела.

Продавницата „Армолои“ се наоѓа на плажата Скопелос во Скопелос Хора.

Во продавницата, има различни одлични занаети. Неверојатни керамички садови, рачно изработени кожни чанти, украсни предмети од многу бои, како и инспириран накит и разнобојни украсни предмети. Сите парчиња имаат силен грчки елемент. Постојат предмети создадени од  уметници низ цела Грција.

Некои од одличните парчиња се рачно изработените ножеви, бројаниците, добро познатите калинки (кои според грчката традиција нудат среќа), садови, чинии и други специјални кујнски артикли.

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Продавница Армалои

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.