Плажи за пливање во Скопелос Хора: Амос, Абелики, Плаки, Милош

Плажи за пливање во Скопелос Хора, плажа амос, плажа абелики, плажа плакес, плажа милос.

Плажи да пливаат внатре Скопелос Хора, амос плажа skopelos, амбелики плажа skopelos, plakes beach skopelos, milos beach skopelos. Плажи in Скопелос Хора.

на плажите ДА ПЛИВААТ ВО СКОПЕЛОС ХОРА

Амос Плажа, плажа Абелики, плажа Плакес, плажа Милош

 

Бујниот остров Скопелос е познат по своите величествени пејзажи и прекрасни плажи. На Скопелос плажи, комбинацијата на зелените борови дрвја со длабокото сино на морето создава егзотични предели. Освен за плажи со кристално чисти води каде дрвјата ги шират своите корени, Скопелос е популарен и по традиционалната Хора. Тоа е, без сомнение, еден од најубавите градови на грчките острови. После се Скопелос Хора се здоби со титулата „традиционална населба“.

Најблиску плажи до Место град Скопје се Стафилос на само 4 километри исто така Глистери плажа на само 4,2 километри и Агиос Константинос или Плажа Глифонери на само 2,6 километри.

Меѓутоа, доколку сакате остане во градот и оди на плажа внатре Скопелос Хора имате некои добри избори за да го направите тоа. Бидејќи постојат плажи да пливаат внатре Скопелос Хора.

Првиот избор е Амос Плажа Скопелос. Амос плажата е организирана, со не само чадори и шезлонги, туку има и одбојка на плажа за да има малку спортско време. На оваа песочна плажа, морските води се плитки. Силно се препорачува за семејства со деца. Има и бар на плажа. Амос плажата е лево, достигнувајќи  Пристаниште Скопелос и слегувајќи од бродот. Амос Кафе е добар избор да имате а пијат или дури и оброк.

Плажата Амбелики Скопелос ќе ја најдете на патот кон Асклепиеон. Плажа Плакес Скопелос, Милош плажа Скопелос. Друг избор на плажи да пливаат внатре Скопелос Хора е подолу Панагица од Пиргос. Постои плажа со големи камчиња.

Запомнете дека овие плажи не се толку извонредни како другите во Скопелос.

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com