КОВИД-19, Нови важни правила на патување.

Глобалната пандемија (КОВИД-19) наметна нови услови на патниците за време на патувањето.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Ковид-19, коронавирус, патување за Скопелос, Од страна на брод, Од страна на ферибот, Од страна на глисер, Северни споради, Агиос Константинос, Солун, Атина, Евија, Волос, Мантуди, заштитна маска, сертификат за вакцинација, PCR тест, брз тест, само-тест, Skopelos, Glossa, Агнонтас

КОВИД-19 НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПАТУВАЕ

Глобалната пандемија (КОВИД-19) наметна нови услови на патниците за време на патувањето.

Патниците што сакаат да ги посетат Северните споради (Скијатос, Скопелос, Алонисос) оваа година треба да го знаат следново:

  • Задолжително е за време на бордот, во текот на целиот пат и при слетувањето да се користи a заштитна маска, правилно носено за покривање на носот и устата.

на документи од нив се бара да ги имаат со себе следниве:

  • на Образец за следење на патници за следење на патници,
  • Сертификат за вакцинација,

Доколку ова не постои, алтернативите се:

  • PCR-тест со негативен одговор што ќе биде извршен во последните 72 часа.
  • Брз тест со негативен одговор што ќе се спроведе во последните 24 часа
  • Самопроба со негативен одговор што ќе биде спроведен во последните 24 часа (одговорот на тестот треба да се пополни во соодветниот формулар за пред-интернат)
  • Потврда дека некој бил заразен со коронавирус во рок од 2 до 9 месеци пред датумот на поаѓање.

Обврската за презентирање на негативен резултат на PCR-тест, рапид-тест или само-тест, доколку нема сертификат за вакцинација, важи за сите патници над 5-годишна возраст и само за поаѓања од пристаништата во Кина (Пиреја, Рафина, Лаврио, Кавала) , Волос и Солун) до островските дестинации.

Можно е патниците да ги имаат горенаведените трудови или електронски или печатени.

Секоја бродска компанија има свои упатства. Види подолу:

Хеленик Сејвејс & Blue Star Ferries. Ревидиран PDF-датотека пред-интернат

Анес Фери,  ревидираната PDF-датотека пред-интернат.

Испорака на СкиросPDF-датотека пред-интернат 

Егејски летачки делфин, PRE_BOARDING PDF ДОСИЕ е даден во Патничките агенции 

 

ИМАТЕ БЕЗБЕДНО И УБАВО ПАТУВАЕ

 

Covid-19 skopelos, коронавирус, патување за Скопелос, Од страна на брод, Од страна на ферибот, Од страна на глисер, Северни споради, Агиос Константинос, Солун, Атина, Евија, Волос, Мантуди, заштитна маска, сертификат за вакцинација, PCR тест, брз тест, само-тест, Skopelos, Glossa, Агнонтас

 

 

 

Други јазици

Booking.com