култура

Легенди за Скопелос, Фестивал и културни настани на островот Скопелос Култура на Скопелос Традиционален остров Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Култура на Скопелос, легенди, брак, раѓање. Фестивал и културни настани на островот Скопелос. Традиција во Скопелос. Традиционален Скопелос. Водич за патувања на фестивалот „Скопелос“ и културни настани на островот Скопелос, Царина „Скопелос“

КУЛТУРА НА СКОПЕЛОС

Културата е норма и секојдневие на едно општество. Покрај тоа, културата ја затвора религијата, традиции, вкусови и храна, алишта, царински, јазик, изговор, брак, раѓање, смрт, музика, уметност, однесување и начин на размислување на луѓето, навики на секојдневието и милион други мали или големи работи што го обединуваат секое општество.

Скопелос е остров со долга историја, силна култура, длабока традиција и богат легенди.

 

Други јазици

Скопелос GR
Добиете насоки
Booking.com