Оштетување на Цуртузија

Skopelos Данос микроградба, skopelos Данос Tsourtsoumia

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Данос Цурсумија, бродоградба „Скопелос Данос“, микроградба „Скопелос Данос“, микроградба на скапелос, локално скопелос уметници, Данос Цурсумија скопелос

Дајте ни Цирцумија Микрохидрател

Низ улиците на Скопелос, убав остров во Северните споради, Грција, имав случајно интересна средба.
Во многу мал лабораториски музеј, кој се даваше директно на тесната улица, имаше еден занаетчија што градеше спектакуларен антички модел на едриличар.
Иако не сум fanубител на моделирање, застанав да му се восхитувам на неговата уметност и, наскоро, curубопитноста остави простор за моето чудо. Не верував дека некој може да постигне такво совршенство: за секој детал се водеше манијакална прецизност, следејќи го одблизу моделот на градба што го поседуваше занаетчијата.
Заборавете на кутиите за ладни комплети! Бидејќи се верни, компонентите се произведени во серија и нивното склопување е многу едноставно затоа што упатствата: Тенгиз (за пријателите на Скопелос едноставно Данос) е вистински „бродограф“ и за него не може да се замисли да конструира модел што не е , целосно, апсолутно идентично со оригиналот. Тој гради рачно изработено секое парче, секој фриз од врежано дрво и метал, моделирајќи ги со голема вештина, ги составува компонентите без употреба на клинци или завртки, туку само дрвени штипки и лепак, тој се грижи за местење и плови како неговиот брод навистина да плови и маневрира во проблематичните води на Егејското Море.
Резултатот е врвна рачна работа со одличен квалитет, што бара илјадници часови работа да се заврши.
Неговата колекција вклучува едрилици од пред-римскиот период (бродови Феникијци и Грци), Викинг Дракар, галеони, воени бродови, школци, капетани и други чуда што никогаш нема да ги најдете во ниту една продавница за моделирање: секој предмет е уникатен.
Данос нема продавница, но е подготвен да продаде некои од неговите дела: ако сте заинтересирани да видите или да купите некоја од неговите креации, или да побарате конструкција на специфичен модел,

Други јазици

Booking.com