Од Агиос Константинос:

Како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос. Патувајте кон Скопело со брод. Доаѓање до северни споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Агиос Константинос, Скопелос од Агиос Константинос Фтиотида, патувајќи во Скопелос од Агиос Константинос, како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос, Скопелос Агиос Константинос маршрути, стигнете до Скопелос од Атина, распореди и маршрути, траење на патувањето, Скопелос со брод, стигнување до Скопелос, Скопелос од Атина, Скопелос туризам. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос. Патишта, распореди и пристаништа: Скопелос, Глокса. Агиос Константинос Фтиотида.

Од Агиос Константинос до Скопелос

НОВИ УСЛОВИ - КОВИД-19

За летото 2021 година, поради Covid-19, постојат нови безбедносни правила и услови што секој патник мора верно да ги следи. За да патувате со траект-бродот SYMI of ANES FERRIES, мора да го пополните „Прашалник за здравствена декларација пред пансиони"И следи го упатства на компанијата.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА

„СИМИ ФЕРИ БАТ“ STARTЕ ГО ПОЧНУВА ДНЕВНИТЕ ИТЕНЕРАРИ НА 12-ти ЈУНИ ДО 5-ти Септември.

Патување до Скопелос од Агиос Константинос

Како да стигнете до Скопелос од Атина. Доаѓање до убава Скопелос од Агиос Константинос Порта имаш тo патување со:

СОВЕТ 1: Траетите „Сими брод на анес“ работат сезонски само во летниот период. Во зима нема закажани планови за патување. 

СОВЕТ 2: До 2018 година имаше друга компанија што со голема брзина ја опслужуваше маршрутата Агиос Константинос Скопелос.

Времетраење на патувањето

Времетраење на патувањето. Фериботот од Агиос Константинос (Фтиотида) до Скопелос трае околу 3 часа и 45 минути.

Совет: Потребно е помалку време за пристигнување на бродовите Лутраки пристаниште (Глоса од Скопелос) бидејќи е првата станица на островот. Кога ги резервирате билетите, треба да наведете на кое од двете пристаништа сакате да се симнете. Во Пристаниште Скопелос или во Лутраки пристаниште (Глокса).

Пат

Од пристаништето Агиос Константинос, фериботите најпрво застануваат на Скијатос, а потоа застануваат на Пристаниште Глоса на островот Скопелос, продолжете да Пристаниште Скопелос и продолжете до последната станица во Алонисис.

Далечина Атина - Агиос Константинос

Агиос Константинос е оддалечен 170 км од Атина. За да пристигнете од Атина до Агиос Константинос со свое возило, ќе ви требаат околу 1 час 30 минути. Ollе најдете и патарина на трасата. Цената на патарина изнесува 11 € во тековни услови. Оваа цена може да се промени.

Автобуси од Атина до Агиос Константинос

Во случај да немате сопствено возило, ферибот на анјс компанија има автобуси за вашиот трансфер од Атина до Агиос Константинос и обратно. 

Има Дневни заминувања од канцелариите на АНЕС во Метасурџо, улица Теодро Дилигиани 21, станица Метро - Метасурџо (веднаш спроти седиштето на сообраќајната полиција) на 06: 30.

Совет: Во вашата област секогаш има автобуски станици, како и приватни такси компании.

Патни трошоци

на патни трошоци до Скопелос од Агиос Константинос е како што следува:

Со брод

„СИМИ“

За ПАТНИК цената е: 29,90 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

на ВОЗИЛО ДО 3,7 милиони, трошокот е: 55,00 € 

на ВОЗИЛО надминува 3,7 милиони, трошокот е: 69,50 € 

За мотори до 250 кубика, цената е: 12,00€ 

За мотори над 250 кубика, цената е: 24,00€ 

Маршрути

Распоредот и трасите се како што следи (маршрути на Скопелос Агиос Константинос):

АНЕС ЛИНИ „СИМИ“: маршрути

Во принцип, треба да знаете дека правците до Скопелос се обично како што следува:

  • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
  • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
  • За септември, патеките се финализирани во јули.

Скопелос има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да ги резервирате билетите навреме.

Книги за книги

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос) (туристички канцеларии на Агиос Константинос)
  2. во канцелариите на ферибот на анјс. контакт телефон: +30 210 5237613, +30 2227023336 е-пошта  info@anes.gr
  3. преку Интернет.

Генерални информации

Бродот што оди од Агиос Константинос до Споради и Скопелос се вика СИМИ и е во сопственост на АНЕС ФЕРИИ, АНЕС ЛИНИ НЕЗАВИСНО МАРИТЕМ Телефон за контакт: +30 210 5237613, +30 2227023336  е-маил info@anes.gr , веб-страница: http://www.anes.gr/

Доколку сакате да дознаете повеќе за пристаништето, контактирајте го:

  • Пристанишна власт на Агиос Константинос Тел: + 30 22350 31759, + 30 22353 50320
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

Други јазици

Палеа Етники Одос Атинон Солункис 34
Агиос Константинос 350 06 GR
Добиете насоки
Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Агиос Константинос:

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.