Од Евија Кими:

Како да стигнете до Скопелос од Евиа Кими. Патувајте до Скопелос со ферибот. Доаѓање до северни споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Skopelos Kymi, Skopelos Kymi Evia, Skopelos me ferry брод, пристигнување до Skopelos. Туризам на скопје. Скопелос од Атина. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Кими. Рути, скопски распореди, распореди и пристаништа: Скопелос. Кими Евија

Патување до Скопелос од Кими Евија

НОВИ УСЛОВИ ДА СЕ РАЗГОВОРИ-19

За ова лето 2020 година, како резултат на „Ковид-19“, постојат нови правила и услови за безбедност кои секој патник мора верно да ги следи. За да патувате со бродот АКХИЛС НА СКИРОС ЛИНИ, мора да го пополните „Формулар за трасирање на патници пред пансирање“И следи упатствата на компанијата.

Времетраење на патувањето

Возење со брод од Кими, Евија до Скопелос трае околу 3 часа.

Патен правец - возен ред

Патеките ќе бидат објавени во јуни 2021 година.

Фериботниот брод ACHILLEAS најпрво застанува кај Алонисис и потоа продолжува Пристаниште Скопелос.
ACHILLEAS не запира на Пристаниште Глоса било во Скијатос.

Кими - Алонисис -Скопелос 

патишта 

Од Кими, има траектни правци до Скопелос САМО во текот на летните месеци со СКИРОС ЛИНИ. (Јуни, јули, август и првите денови од септември).

Растојание Атина - Кими

Кими е оддалечена 165 км од Атина. Скопелос од Атина.

Со вашето возило

За да стигнете од Атина до Кими, со свое возило, ќе ви требаат околу 3 часа.

Од Ктел

Доколку немате сопствено возило, можете да стигнете до пристаништето Кими од KTEL Liosion со KTEL од Евиа. Постојат специјални фериботски патеки за бродот ACHILLEAS.

https://www.ktelevias.gr/gr/routes/skiros-2

(рутите се однесуваат на мај 2019. Патеките за летните месеци ќе бидат објавени наскоро)
Цената е во 16.70 € едноставен трансфер и 31.00 € со враќање.
Автобусот KTEL трае приближно 3 часа и 15 минути.

Корисни броеви за контакти

КТЕЛ ЛИОСИЈА тел. + 30 2108317186, + 30 2108317173, https://www.athenstransport.com

KTEL EVIAS тел + 30 2108317163, + 30 2108317153, + 30 2108315923, + 30 22210 22640, https://www.ktelevias.gr, https://www.ktelevias.gr/gr/services/online-reservation?view=search

АДРЕСА ЗА ЛИОЗИЈА КТЕЛ: Лиосион 260, Атина - Като Патисија

АДРЕСА НА КТЕЛ ЕВИА: Стирон 1, Халкида

Патни трошоци

https://www.sne.gr/prices-kymi-skopelos-gr.php

Билети за резервации

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос)

https://www.sne.gr/agencies-gr.php

2. канцеларии на СКИРОС ЛИНС тел: +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr , веб-страница: http://www.sne.gr

  1. преку Интернет

http://www.sne.gr/booking-gr.php

СКИРОС ЛИНИС ви дава можност да направите веб-check in со кој било систем за резервација што сте ги затвориле вашите билети.

 

Генерални информации

СКИРОС ЛИНЕС патува во Скопелос од Кими со фериботниот брод АХИЛЛЕАС.

Број за контакт: +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr

Доколку сакате да добиете повеќе информации за пристаништата, контактирајте го:

  • Порталскиот орган на Кими Тел: + 30 22220 22606
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

 

Други јазици

Паралија Кимис 340 03 GR
Добиете насоки
Booking.com