Од Глифа:

Како да стигнете до Скопелос од Глифа. Патувајте до Скопелос со брод. Добивање до Северните споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Skopelos Glifa, Skopelos од Glyfa Fthiotida, патување до Skopelos од Glifa, како да се стигне до Skopelos од Glifa, Skopelos Glifa Itineraries, возен ред и линии, времетраење на патувањето, Skopelos со брод, одење до Skopelos, Skopelos од Атина, Skopelos Tourism. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Глифа. Рути, возен ред и пристаништа: Скопелос, Агнонтас. Глиф Фтиотида.

Од Глифа до Скопелос

НОВИ УСЛОВИ - КОВИД-19

За летото 2021 година, поради Covid-19, постојат нови безбедносни правила и услови што секој патник мора верно да ги следи. За да патувате со траект-бродот SYMI of ANES FERRIES, мора да го пополните „Прашалник за здравствена декларација пред пансиони"И следи го упатства на компанијата.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА

„СИМИ ФЕРИ БАТ“ STARTЕ ГО ПОЧНУВА ДНЕВНИТЕ ИТЕНЕРАРИ НА 12-ти ЈУНИ ДО 5-ти Септември.

Патување до Скопелос од Глифа

Како да стигнете до Скопелос од Глифа во Фтиотида. Бродот што го имате тo патување со:

СОВЕТ 1: Траетите „Сими брод на анес“ работат сезонски само во летниот период. Во зима, нема закажани патишта.

Од 12 јуни 2021 година - 05 септември. 4 пати неделно до Скијатос и Скопелос Пристаниште Глоса

Времетраење на патувањето

Времетраење на патувањето. Фериботот од Глифа (Фтиотида) до Скопелос трае приближно 3 часа и 15 минути.

Пат

Од пристаништето Глифа, траектот прво застанува на Скијатос, а потоа застанува на Агнонтас Пристаниште на островот Скопелос.

Оддалеченост Атина - Глифа

Глифа е оддалечена околу 264 км од Атина. За да пристигнете од Атина до Глифа со сопствено возило, ќе ви требаат околу 3 часа 00 минути. На патеката ќе најдете и патарини. Цената на патарините изнесува 17,85 € под сегашни услови. Оваа цена може да се промени.

Автобуси од Атина до Глифа

Во случај да немате сопствено возило, ферибот на анјс компанија има автобуси за ваш трансфер од Атина до Агиос Глифа и обратно. 

Има Дневни заминувања од канцелариите на АНЕС во Метасурџо, улица 21 Теодоро Дилиџиани, метро станица - Метасурџо (веднаш спроти седиштето на сообраќајната полиција).

Совет: Во вашата област секогаш има автобуски станици, како и приватни такси компании.

Патни трошоци

на патни трошоци до Скопелос од Глифа е како што следува:

Со брод

„СИМИ“

За ПАТНИК цената е O / W: 29,90 € и R / T: 53,80 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

на ВОЗИЛО ДО 3,7 милиони, цената е O / W: 49,00 € и R / T: 88,20 €

на ВОЗИЛО надминува 3,7 милиони, цената е O / W: 69,50 € и R / T: 125,10 €

За мотори до 250 кубика, цената е O / W: 12 € и R / T: 21,60 €

За мотори над 250 кубика, цената е O / W: 24 € и R / T: 43,20 €

Маршрути

Распоредот и трасите се како што следи (маршрути на Скопелос Агиос Константинос):

АНЕС ЛИНИ „СИМИ“: маршрути

Во принцип, треба да знаете дека правците до Скопелос се обично како што следува:

  • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
  • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
  • За септември, патеките се финализирани во јули.

Скопелос има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да ги резервирате билетите навреме.

Книги за книги

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос) (туристички канцеларии на Агиос Константинос)
  2. во канцелариите на ферибот на анјс. контакт телефон: +30 210 5237613, +30 2227023336 е-пошта  info@anes.gr
  3. преку Интернет.

Генерални информации

Бродот што оди од Глифа до Северните Споради (Скијатос, Скопелос Алонисос) се вика СИМИ и е во сопственост на АНЕС ФЕРИИ, АНЕС ЛИНИ НЕЗАВИСНО МАРИТЕМ Телефон за контакт: +30 210 5237613, +30 2227023336  е-маил info@anes.gr , веб-страница: http://www.anes.gr/

Доколку сакате да дознаете повеќе за пристаништето, контактирајте го:

  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

Други јазици

Епархијаки Одос Милон-Глифон
Глифа 350 13 GR
Добиете насоки
Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Глифа:

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.