Од Скијатос до Скопелос

Како да стигнете до Скопелос од Скијатос. Патувајте до Скопелос со брод. Добивање до Северните споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Од Скијатос до Скопелос, пристаништето Скијатос, Пристаниште Скопелос, скопелос Вода такси, фериботски чамци „Скопелос“. Туризам во Скопелос, патување до Скопелос со авион, ферибот чамци водно такси. Добивање до Скопелос, Северни Споради

ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Патувајте кон Скопело со авион. Скопелос нема аеродром. Патниците на северните споради можат да го искористат аеродромот Скијатос, (Национален аеродром Скијатос, Александрос Пападијамантис ЈСП).
Аеродромот Скијатос е оддалечен само 3 км од пристаништето Скијатос. За пет минути со автомобил, вие сте на пристаништето подготвени да го продолжите патувањето кон зелениот остров Скопелос. Од Скијатос до Скопелос одите само по море. Повеќе детали се следниве:

За вашиот трансфер од Скијатос во Скопелос има две опции:

А.ВЕЧКИ ОД СКИАТО до ДЕЛОВИТЕ НА СКОПЕЛОС.

Најекономичен начин да се постигне Скопелос од Скијатос е со брод.
Во текот на летото, 3-4 траекти (траект чамци или брза брзина) или летечки делфини се на рутата Северна Спорада на дневна основа.
Овие патеки ги опфаќаат Волос - Споради, Мантуди - Споради, Агиос Константинос - Споради, Солун - Споради.
Скопелос има 3 пристаништа: Скопелос, Глокса, Агнонтас.
До денес, некои шпедитерски компании ги објавија своите маршрути за 2019 година. Повеќето компании го објавуваат својот распоред на крајот на мај. Минатото лето имаше бродови (бродови и летачки делфини) кои преминуваа Скијатос во Скопелос од 11: 00-20: 00 часот.
Цената на бродот од Скијатос до Скопелос варира од 8,60 € до 18 € / лице / единечен премин. Цената зависи од бродот и компанијата.

Б. ВОДА ТАКСИ ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Најкраткиот начин (но најскапиот) да се добие од Скијатос до Скопелос е воден такси.
Водените такси само ве патуваат до пристаништето / дестинацијата што ја сакате и се достапни 24 часа на ден. Единствената причина што водните такси не можат да патуваат е времето Услови. Во овој случај, посетителите треба да ги користат бродовите што ќе бидат достапни. Водата такси може да прими од 1 до 5 патници. Вообичаениот број на патници е 4.
Патувањето со такси-вода ги исполнува сите правила за безбедност.

 

Времетраење на пристанишната цена

сјај                 150 € 25 мин

Елиос                     180 €              30 мин

Панормос           150-180 € 30 мин

Адрина                  150 € 30 мин

Агнонтас             200 € 35- 40 мин

Скопелос              300 45-50 мин

 

Такси на вода Скијатос работи директно со Хотели на Адрина. Трошоците за трансфер од Скијатос директно во Хотели на Адрина (Адрина Брег, Адрина Ресорт и Спа) е 150 € за 4 лица и патувањето трае 30 минути. Контакт информации: Такси на вода Скијатос. Димитрис Диолетас +30 6980 200 200, веб-страница: http://www.skiathoswatertaxi.gr/, е-пошта: info@skiathoswatertaxi.g е

ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ

СОВЕТ 1 Ве молиме имајте на ум: колку порано ќе слетате во Скијатос, толку повеќе опции ќе мора да најдеме алтернатива во случај на лошо времето.

СОВЕТ Честопати нема директен одговор помеѓу авионите и траектите. Значи, во случај на вечерно пристигнување, веројатно ќе ви треба преку ноќ остане. Поради оваа причина, препорачливо е да ги проверите вашите авионски билети заедно со фериботите.

СОВЕТ Обично се достапни фериботи. Сепак, мора да ги резервирате своите билети за Северните споради на време, особено во месеците јули и август.

Други јазици

Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Скијатос до Скопелос

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.