Од Волос:

Како да стигнете до Скопелос од Волос Магнисијас. Патувајте кон Скопело со брод. Доаѓање до северни споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос од Волос, Скопелос со брод. Маршрута на Скопелос, возен ред на Скопелос, рути на Скопелос, траект, траекти, цени на билетите, споради „скопелос скијатос алонисос“, возен ред. Волос, Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Волос, патувајте за Скопелос со брод. Рути и возен ред, пристаништа: Скопелос, Глоса. Волос Магнезија

НОВИ УСЛОВИ - КОВИД-19

За ова лето 2020 година, како резултат на „Ковид-19“, постојат нови правила и услови за безбедност кои секој патник мора верно да ги следи.

Да патуваме со ферибот ПРОТЕУ на АНЕС ФЕРИИ мора да го пополните „Прашалник за здравствена декларација пред пансиони"И следи го упатства на компанијата.

Да патуваме со ферибот EXPRESS SKIATHOS од ХЕЛЕНСКИ ПЕСКИ мора да го пополните „атмосфера пред пансион"И следи го упатства на компанијата.

Да патуваме со ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО од ДЕЛФИНИ мора да ги следите упатствата и да ги гледате ажурирањата на компанијата. Образецот за пред-интернат е достапен во туристичките агенции.  

Патување за Скопелос од Волос

Доаѓање до убавото Скопелос од пристаништето Волос, ги имате следниве 3 опции:

Да патуваме со:

 1. Фериброд што прифаќа патници и возила 
 2. Летечка мачка или Катамаран што прифаќа само патници (без возила)
 3. Летечки делфин што прифаќа само патници (без возила)

Фериботи од Волос до Скопелос

Постојат 3 компании, 2 траект чамци, 1 глисер (летачка мачка 5) и 1 летечки делфин на релација Волос - Скопелос

Компаниите се АНЕС ФЕРИИ, ХЕЛЕНСКИ ПЕСКИ, и ДЕЛФИНИ

АНЕС ФЕРИИ патува за Скопелос од Волос со траектниот брод ПРОТЕУС. Телефонски број: +30 210 5237613, +30 2227023336. е-пошта info@anes.gr

ХЕЛЕНСКИ ПЕСКИ патува во Скопелос од Волос со фериботниот брод Експрес Скјатос и брзиот брод ЛЕТ КАТ 5. Телефонски број:  + 30 210 8919800, е-пошта резервација@attica-group.com

ДЕЛФИНИ патува за Скопелос од Волос со ЛЕТЕН ДОЛФИН ЕРАТО. Телефонски број: + 30 210 4121654, +30 210 4221766, пошта info@aegeanflyingdolphins.g е

Времетраење на патувањето

ПРОТЕУС од Волос до Скопелос трае околу 4 часа и 30 минути. Се одржуваат патувања во текот на целата година.

ЕКСПРЕС СКИАТО од Волос до Скопелос трае околу 3 часа 45 минути. Се одржуваат патувања во текот на целата година.

Брзото летање КАТ 5 од Волос до Скопелос трае околу 2 часа и 45 минути.

ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО  од Волос до Скопелос трае околу 2 часа и 5 минути. Се одржуваат патувања во текот на целата година.

Совет: Треба да знаете дека е потребно помалку време за бродот да пристигне на Пристаниште Глоса на Скопелос бидејќи прво застанува тука. Кога ги резервирате билетите, мора да наведете која од двете пристаништа е вашата дестинација. Скопелос или Пристаниште Глоса .

ROUTE

Од пристаништето Волос, фериботите први застануваат кон Скијатос, а потоа застануваат на Пристаниште Глоса на островот Скопелос, продолжете да Пристаниште Скопелос и продолжете до последната станица во Алонисис.

Летечкиот делфин ЕРАТО не застанува на Пристаниште Глоса на островот Скопелос. Застанува директно на Пристаниште Скопелос.

ТРАВЕЛ ТРОШОЦИ

Трошоците за патување од Волос до Скопелос се следниве:

БЕЗ „ПРОТЕУС“

Цени и понуди.

Сјајно пристаниште

За ПАТНИК цената е: 22,50 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

на АВТОМОБИЛ до 3,7 милиони, трошокот е: 54,00 €

За автомобил надминувајќи 3,7 милиони, цената е: 65,00 €

СКОПЕЛОС ПОРТ

За ПАТНИК цената е: 25,00 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

на АВТОМОБИЛ до 3,7 милиони, трошокот е: 56,00 € 

За автомобил надминувајќи 3,7 милиони, цената е: 67,00 € 

ЕКСПРЕС СКИАТО

За ПАТНИК цената е 30,00 €.
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

За автомобил цената е 85,00 €.

ЛЕЕ КАТ 5

За ПАТНИК цената е 47,00 € за ГЛОСА и 54,00 € за СКОПЕЛОС.
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО

За ПАТНИК цената е ЕДЕН НАЧИН: 35,00 € и кружен пат: 65,00 €

ПАТНИЦИ

Летни и зимски патишта на  ЕКСПРЕС СКИАТО.

Летни и зимски патишта на ПРОТЕУС.

Патеките за летање ДОЛФИН ЕРАТО се очекува да бидат објавени кратко по Велигден, додека маршрутите на Летечкиот КАТ 5 ќе започнат на 1-ви јули и потоа.

Општо, треба да знаете дека правците и возниот ред до Скопелос се следниве:

 • За време на Велигденскиот период до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
 • Во текот на летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
 • За септември, патеките се финализирани во јули.
 • Скопелос има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да ги набавите своите билети навреме.

  Книги за книги

  Рути и возен ред. Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции на Скопелос Волос
  2. во канцелариите на фериботите на анме. контакт телефон: + 30 210 5237613, + 30 2227023336 е-пошта  info@anes.gr
  3. во канцелариите на грчките морски патишта. телефон за контакт: +30 210 8919800, е-пошта резервација@attica-group.com
  4. во канцелариите на Егејските летачки делфини. телефон за контакт: +30 210 4121654, +30 210 4221766, пошта info@aegeanflyingdolphins.g е,
  5. преку Интернет.

  http://www.anes.gr/

  https://www.bluestarferries.com/

  https://hellenicseaways.gr/routes

  https://hellasferries.net/index.php/book-tickets-online

  https://bookonline.bluestarferries.com/uts_web/BookOnline.aspx?lang=EL

  https://aegeanflyingdolphins.gr/

  Генерални информации

  Доколку сакате да дознаете повеќе за пристаништето, контактирајте го:

 • Орган на пристаниште во Волос Тел: + 30 2421353800
 • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
 • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

 

Скопелос од Волос, Скопелос со брод. Маршрута на Скопелос, возен ред на Скопелос, рути на Скопелос, траект, траект, цени на билетите, споради „скапелос скијатос алонисос“, возен ред. Волос, Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Волос, патувајте за Скопелос со брод

Други јазици

центрики Провилита,
Волос Волос, Грција
Добиете насоки
Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Волос:

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.