Доаѓање до Скопелос

Како да стигнете до Скопелос, Да се ​​дојдеме до Северни Споради, Патувања до Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Како да стигнете до Северните споради. Како да стигнете до Скопелос, Добивање до Скопелос, Патување до Спорадите, траект, Пристаништа, аеродром. Фери возен ред. возен ред, маршрута, Скијатос Скопелос Алонисос, траектни патишта, бродови, со авион, со траект, аеродром, траект, патеки, маршрути, авиони и линии, рути и пристаништа: Кора, Глоса, Агнонтас.

Добивање до Северните споради.

Skopelos sporades skiathos alonnisos возен ред ферибот цени на билети за траект рути Волос Агиос Константинос Солун Евиа Кими Мантуди Атински острови

СИТЕ РАБОТНИ ОД ДО СЕКОРИНИТЕ СПОРАДИ, СКИАТО, СКОПЕЛОС, АЛОНИСОСОС од Волос, Агиос од Константинос, од Евија Мантуди, од Евија Кими и од Солун.Со авион.
Патеки, маршрути и пристаништа: Скопелос, Глоса, Агнонтас.
Пристаништа: Мантуди, Агиос Константинос, Волос, Кими, Солун.
Аеродром: аеродром Скијатос - Александрос Пападиамантис

ДА СЕ ДА СЕ СКОПЕЛОС

Овој дел опфаќа неколку основни корисни информации за тоа како да се стигне до Скопелос. Ние ви нудиме детален опис на секоја рута во соодветните делови. (Со бродски брод, со авион)
Скопелос се наоѓа во Северните споради. Тоа е помеѓу Скијатос и Алонисос. Вообичаен начин да се добие е со брод, катамаран или летечки делфин. Сепак, можете да летате до Скијатос и од Скијатос стигнете таму

пристаништа

Главните пристаништа на нашиот остров се Хора, Лутраки во Глоса, и Агнонтас. Во пристаништето на Агнонтас, има траекти само ако времето условите не дозволуваат бродовите да стигнат до другите пристаништа.

Патници од Јужна Грција - Атина

Оние кои доаѓаат од јужна Грција и Атина ги имаат следниве три избори:

  1. Go од Мантуди Евија (24 нм)
  2. Патуваат од Агиос Константинос Фтиотида (61 nm)
  3. Прв од Кими Евија (45 нм)

Патници од Северна Грција

Оние кои патуваат од Северна Грција имаат еден избор:

  1. Go од волози (60 наутички милји)
  2. Од Солун, нема директни правци до Северните споради.

Обично, траектите прво запираат на Скијатос, продолжуваат кон пристаништата во Скопелос и, конечно, застануваат на Алонисос.

аеродромот

Иако Скопелос нема аеродром што можете да го користите Аеродром Скијатос, (Градски аеродром Скијатос Александрос Пападијамантис ЈСП).
Од Скијатос, има чести фериботи до Скопелос, како и водени такси кои ви го олеснуваат патувањето.
Авиокомпаниите имаат специфични возен ред и можете да ги резервирате вашите билети многу рано.

општи информации

СОВЕТ 1: Овој бујна остров има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да резервирате билет и да направите резервации навреме.

СОВЕТ 2: Треба да знаете дека патувањата се закажани на следниов начин:

  • за време на Велигденскиот период до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
  • во летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат кратко по Велигден,
  • Во септември, рутите се финализираат во јули.

Други јазици

Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Доаѓање до Скопелос

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.