Село Глуша

Picturesивописен град на северозападната страна на скопскиот остров со традиционална архитектура

Скопелос Село Глуша, скопје села глоса, Село Глуша, скопје сјај град, skopelos глоса, Северни споради, Грција

ГЛОСА ГОЛИМА

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

сјај е мал град сместен на северозападната страна на островот Скопелос. Тоа е живописно село со традиционална архитектура. На куќи of сјај се пред се двокатни згради со керамички покриви и дрвени балкони.

Има прекрасен поглед на Егејското Море и островот Скијатос, а одзади бледо може да се види Пилио. сјај и околината сјај имаат многу маслинови градини, бадеми и сливи. Има и многу слатководни извори. Постои редок вид кози по име „Glosses“ кој шета по карпите на сјај која е позната по квалитетот на волната што ја произведувале.

Многумина тврдат дека името сјај доаѓа од Кносос, корупција на античкиот град Кносос. Веројатно, првите жители биле луѓе од Крит во минојскиот период.

Ителите на сјај, имајќи посебна смисла за хумор, велат дека со толку многу успони и падови одат горе-долу, едноставно им се врзува јазикот.

сјај, како и поширокото подрачје, е од особен археолошки интерес. Пронајдени се антички кули и разни градби.

Во центарот на Село Глуша, главната црква Коимисеос тис Богородица е посебен, поради својата единствена камбанарија. Понатаму, сјај има Фолклорен музеј каде што можете да ја набљудувате локалната култура.

Александрос Пападијамантис, познат грчки прозаист од соседен Скијатос, се осврнува на сјај како „високо село“. Александар Мораитидис повторно се повикува на сјај како „лозје“.

Станува збор за 24 км возење од главниот пристаниште Скопелос до сјај. Ако сакате да возите по живописниот крајбрежен пат низ Панормос, Агнонтас, и Стафилос бидете подготвени да поминете околу 45 минути во автомобилот.

Село Глуша, на островот Скопелос, е одличен избор за посетителите. Бидејќи ги има многу хотели, студиа, апартмани, и пензии за пријатен остане. Покрај тоа, некој ќе најде многу таверни и ресторани за ручек или вечера. Да не зборуваме за кафулињата и баровите за дополнително забава за време на празничната сезона.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
сјај 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com