Панорамски лагуна

Линаракиа е веднаш до плажата Панормос. Е мала тивка плажа само за неколку луѓе.

линаркија панормос скопје, скопје плажи линаркија, линаркија скопско плажа, плажа од панормос skopelos, Северни Споради, Егејско Море, Грција, грчки острови, грчки плажи, информативни фотографии

ЛИНАРАКИЈА


СКОПЕЛОС на плажите

Плажа Панормос во Скопелос е еден од најпопуларните плажи на островот. Линаракрија е веднаш до Плажа Панормос. Тоа е мала тивка плажа само за неколку луѓе. Всушност, сите плажи на островот Скопелос се исклучително убави.

Она што го прави Скопелос плажи толку извонредна е богатата бујност на островот. За оние кои не знаат, островот Скопелос е најзелениот од северните споради и Егејот. Повеќе од 80% од површината на островот е покриена со борови шуми. Посебната карактеристика на Скопелос е неговата зелена боја плажи. Боровите буквално се вкорени на брегот на морето. Скопелос ја има и титулата зелена на синиот остров.

Линаракрија Панормос Плажата Скопелос е помеѓу Плажа Панормос Адрини. Има ситни камчиња и кристално чисти длабоки води. Нема чадори или шезлонги, треба да имате сопствена опрема за плажа. Покрај тоа, во близина има хотел и бар на плажа, како и а ресторан со точно исто име. Ресторан Линаракиа.

Локалните жители ја нарекуваат оваа мала плажа Линаракрија. Скопелос плажи линаркија. Сепак, тоа е мала плажа и само неколку луѓе можат да бидат таму во исто време. Треба да пешачите малку за да го најдете местото.

Линаракрија Панормос Скопелос е оддалечен околу 12 километри од Скопелос Хора. Со автомобил е повеќе или помалку околу 20 минути.

Од другата страна на величествената Плажа Панормос е апсолутно прекрасниот залив Бло. Повеќето луѓе се приближуваат до заливот Бло панормос Скопелос со брод. Иако има пешачка патека, всушност земјен пат, пред Панормос сврти

Бло е одлично засолниште за чамци. Заштитено е од ветровите. Всушност, пливањето во Бло изгледа како пливање во езеро.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com