Лиз Мекги

Лиз Мекги е талентиран грнчар кој живее на островот Скопелос.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Лиз Мекги Скопелос, Бои на Скопелос, Керамист скопје, Скопелос уметници, грнчарија од скопје

ЛИЗ Мекгие КЕРАМИТИ, БОИ НА СКОПЕЛОС

СКОПЕЛОС УМЕТНИЦИ

Лиз Мекги е грнчар кој живее на островот Скопелос. Таа самата го посети островот Северни споради за прв пат во 1989 година и се враќаше секоја година на годишен одмор, додека повеќе од 15 години живее трајно на островот.

Неговата керамика Студио / продавницата се наоѓа во Скопелос Хора, точно спроти ресторан „Роди“ и знакот однадвор ја означуваат Керамиката - „Бои на Скопфелос“.

Цртежите што таа ги краси доаѓаат од работите што ги забележа во Скопелос сите овие години. Со други зборови, нејзината инспирација произлегува од боите и природата на Скопелос. Таа создава, краси и изработува исклучителни чаши од рака, садови, подароци и други предмети од глина.

Лиз Мекги беше обучуван во уметноста како а.с. сликар. Таа открила интерес за тродимензионална уметност и ја претворила керамиката во главна уметничка форма.

Вреди да ја посетите Студио и се восхитувам на големата разновидност на нејзините дела.

Други јазици

Booking.com