Плажа Лутраки, плажа Катакалу

Плажата Лутраки во Глоса Скопелос е организирана плажа со камчиња, каде што можете среќно да пливате.

Лутраки Плажа Скопелос, Плажа Катакалу Скопелос, Скопелос плажи Лутраки, Лутраки сјај Скопелос, организиран Плажи Скопелос, Римски бањи Скопелос, Егејско Море, Скопелос плажи нера сјај, пристаниште, пливање, северни споради, Грција

ЛУТРАКИ БЕЛА КАТАКАЛУ


СКОПЕЛОС на плажите

Лутраки Плажа во Лутраки пристаниште на Село Глуша се организира. Плажата има камчиња и треба малку да внимавате бидејќи е некако стрмна. Затоа, во Лутраки Пристаниште, има организирана плажа со камчиња, каде што можете да уживате во пливањето. Водите се кристално чисти и Лутраки Плажа, плажата на Село Глуша е голем. Во исто време, ќе имате многу избор во пијалок кафе или вечера во Лутраки Плажа Скопелос. Бидејќи ги има многу таверни и кафулињата кај Лутраки порта.

Лутраки пристаништето е пристаниште на Село Глуша и втората пристаниште Скопелос. Тоа е првата станица до која ќе стигнете доаѓајќи од копното на Грција или островот Скијатос. Лутраки глоса скопје.

Да се ​​биде на оваа прекрасна плажа надвор Лутраки пристаниште што треба остане до попладневните часови да уживате во неповторливото зајдисонце.

Плажа Глоса е именуван Лутраки плажа skopelos. Се наоѓа на околу 25 километри северозападно од Скопелос Хора. Во зависност од кој пат ќе одите. Лутраки е оддалечено 28.5 километри Пристаниште Скопелос. Следниве  Агиос Ригинос Патот ќе ви треба приближно 40 минути. Од друга страна, ако претпочитате да возите од крајбрежниот пат, растојанието од Место град Скопје е 33 км. Значи, во кој било начин со автомобил ќе ви требаат околу 45 минути Лутраки Плажа.

Од историска гледна точка, многу е интересно да се знае дека од другата страна на Лутраки Плажата Скопелос е плажата Катакалу Скопелос. Ова име доаѓа од античките римски бањи Скопелос. Тоа беше областа „Катакалу“ каде Римјаните ги изградија своите бањи. На крајот на краиштата, римските бањи се користеле не само од хигиенски причини, туку и како главно место на општествениот живот.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com