Мавраки

Плажата Мавраки е волшебна плажа на НЕ страната на Скопелос, достапна само по море.

Мавраки Плажа Скопелос, Скопелос плажи, Плажата Маураки Скопелос, достапно со брод плажи, пристап само со брод, карпеста плажа Скопелос, Скопелос Мавраки плажа Грција, карпеста плажа, северни споради, Грција

МАВРАКИ ПЛАЖА СКОПЕЛОС 

СКОПЕЛОС на плажите МАВРАКИ

Оваа спектакуларна плажа, Мавраки плажата Скопелос, се наоѓа на североисточната страна на островот Скопелос. Поконкретно, плажата Маураки Скопелос се наоѓа помеѓу Агиос Јоанис Плажа и Петаменис Плажа и во близина на плажата Спилија.

Областа таму може да се карактеризира како дива убавина. Тоа е карпеста плажа со длабоки води. Карпите во комбинација со зелените и белите камчиња создаваат величествен пејзаж. Не можете да замислите дека има толку многу нијанси на зелено додека не ја посетите оваа неверојатна плажа.

Мавраки Плажа Скопелос Грција припаѓа на плажи до кои можете да стигнете само по море. До него се пристапува само со брод бидејќи нема патека за пешачење на копно. Затоа, доколку сакате да ја посетите Мавраки Плажа, треба да имате брод или да изнајмите. Величествениот пејзаж сигурно ќе ви го одземе здивот.

Неколку корисни информации за изнајмување брод во Скопелос. Ако немате чамец, можете да изнајмите на островот Скопелос за да го откриете единствениот брод плажи. Постојат неколку туристички канцеларии на островот за изнајмување брод. Од друга страна, ако имате свое, сè што ви треба ќе најдете во продавниците за бродови на островот.

Мавраки Плажата на островот Скопелос има пристап само со брод. Сепак, пред да одлучите да го посетите, прво треба внимателно да го проверите времето Услови. Во случај на северни ветрови, не е многу безбедно да се обидете да стигнете Мавраки Плажа. Всушност, тоа е навистина тешко.

Плажата Маураки Скопелос е изолирана плажа. Запомнете да не оставате ѓубре зад себе. Размислете зелено и заштитете ги грчките природни убавини.

 

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com