Природа на Скопелос

природата на островот Скопелос, флората Скопелос, цвеќиња, птици, хорта, остров покриен со борови, Скопелос е зелениот на синиот остров

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Природа на Скопелос, скопелос природа, природа на остров Скопелос, флора Скопелос, цвеќиња, птици, хорта, остров покриен со борови, Скопелос е зелениот на синиот остров

ПРИРОДА НА СКОПЕЛОС

СКОПЕЛОС ПРИРОДА

СКОПЕЛОС ФЛОРА

Грција има околу 6.000 видови диви цвеќиња, околу 700 не растат на друго место. На Скопелос има нешто што интересира скоро цела година да се види, а исто така да се мириса. Грмушките што ги гледате насекаде (Мачи и Фригана) се составени од неколку различни видови. Природа на Скопелос.

Особено чести се џуџестите грмушки како дабот Кермес, со нивните мали трнлив лисја, но со типични дабови желади, шилестиот бурнет и жолтата еуфорбија акантотамнос. Други вообичаени растенија меѓу махијата се Ерусалимскиот мудрец, оригано и разни Рок Роуз - мозокот на шетачот. Меѓу повисоките грмушки се дрвото јагода, шпанската метла, дрвото Јуда и дрвото Хедер. Долините и клисурите со подземна вода се наредени од Ориентал Авион со големи розови цвеќиња, врби од пусти и лисја толку отровни што дури и козите ги оставаат невознемирувачки.

Други интереси вклучуваат краставица на мелење со овошје како големи огрозд од изглед, кои кога зреат, експлодираат како изглупираат неколку незгодни течности. Оваа течност содржи насилен чистки што се користеше за ревматизам, парализа, капки и ќерамиди. Расте покрај морето, понекогаш меѓу карпите, можете да го најдете Рок Самфир. Ова е ароматично растение кое се користи уште од античко време, кисела и традиционално се служи со цшипоро (слично на узо). Несомнено ќе забележите огромна разновидност на овошни дрвја, вклучувајќи калинка, локва, смоква и дуња, како и сливи, костени и маслинки.

СКОПЕЛОС ХОРТА

Постојат 20 различни видови на јастива плеска - Хорта. Откако ќе зоврие, се служи со маслиново масло и лимон. Сè што ви треба е пластична кеса, нож и експерт за да ги разликувате. Собирањето на хортата е терапевтски преоден рок, како и витамин исполнет, храна бесплатно. Тие вклучуваат еден вид дива зелка, копра, анасон, глуварче, коприва, крес и цикорија. Природа на Скопелос.

СКОПЕЛОС ПТИЦИ

Постои огромна разновидност на птици што треба да се забележат на Скопелос. Големите, црни и сиви птици што ги има насекаде, се врани со гулаби. Соколите на Елеонора најчесто се гледаат во предградието на Скопелос и Глокса и над Стариот климата. Орли и мршојадци се забележани на северната, помалку населена страна на островот. Различни вата може да се видат покрај мостот во близина на градската плажа плус на другиот крај на пропустот зад Аг. Меморијал на Регинос. Ако слушнете скоро постојан звук „boop… booop“ на една вечер, ова ќе биде бувот Scops! Природа на Скопелос.

Други јазици

Booking.com