Село Панормос

Природата и сините води на Панормос се единствени карактеристики на овој мал крајбрежен град

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Село Панормос, скопје села панормос, село Панормос, скопје панормос, скопско село панормос

ПАНОРМОС ГЛАСА

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Откако ќе го посетите островот Скопелос, има многу убави села да се види Всушност, Село Панормос е повеќе од приморска област отколку село. Понатаму, зборот Панормос на грчки значи заштитено пристаниште. Бло е името на природното пристаниште на Панормос. Капетаните претпочитаат да ги закопуваат своите едриличари таму, бидејќи тоа е безбедно засолниште.

Село Панормос е оддалечено од 18 км Место град Скопје, ако го следите крајбрежниот пат низ Стафилос и Агнонтас. Наместо тоа, станува збор за 12 км ако поминете пократок пат преку провинцискиот пат Агиос Ригинос.

Панормос„зелената природа и сините води се единствените карактеристики на овој мал крајбрежен град. Зајдисонце на Панормос, кај Скопелос, е идилична слика. Да не зборувам за совршена комбинација на борови дрвја кои се скоро вкоренети во морето со тиркизните води. За жал, пред неколку години избувна пожар на падината спротивна Панормос плажа. Како и да е, оштетениот рид беше обновен и полека повторно се појавија убави борови.

Панормос бил еден од трите антички утврдени градови на островот Скопелос. Врвот на ридот погоре Панормос го носи името Палиокастро. Таму можете да најдете урнатини во многу добра состојба од идовите на античкиот град. Од Палиокастро има патека што води кон пештерата Панас. Ова место наречено Спилија, е единственото место за богослужба на божеството на Панас на Скопелос.

Село Панормос на островот Скопелос е популарна дестинација. Особено меѓу семејствата. По должината на брегот има многу таверни и ресторани, нудејќи свежа риба и локални јадења, буквално на плажа. Тие исто така нудат лежалки и чадори. Во текот на летната сезона, исто така има и неколку изнајмени сместување за пријатно остане, како и супермаркети и сезонски продавници.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Панормос во Ретимно GR
Добиете насоки
Booking.com