Плажа Агнонтас

Прекрасни зајдисонце

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Агнонтас Плажа Скопелос, скопје плажи агнода, скопјеска плажа Agnondas, скопје агнанта, агнанта плажа

АГНОНТАС BEACH

СКОПЕЛОС на плажите

Дали сакате да јадете свежа риба во волшебно опкружување каде масите се во непосредна близина на водата, а боровите ве прегрнуваат со нивната убавина и сенка? Агнонтас плажа со камчестата плажа со кристално чисти води е идеална дестинација за да го комбинирате пливањето со риба таверна. Агнонтас плажа во Скопелос е живописното пристаниште на рибарите.

Плажата го доби името по олимпискиот тркач Агнонта или Агнон кога се врати победник на плажата во 596 п.н.е од Олимпија. Во чест на олимпискиот шампион Агнанта оваа област го зеде своето име. Навистина, лицето на Агнонтас е прикажано на сребрени монети од класичната ера.

Агнонтас плажата се наоѓа на јужната страна на островот Скопелос. Оддалечен е само 8 км Место град Скопје. Со автомобил ќе ви требаат околу 10 минути за да пристигнат. Пристапот е лесен бидејќи има асфалтна патна мрежа. Организиран е и локален транспорт.

Во живописното пристаниште на Агнонтас, на островот Скопелос, ќе најдете многу чамци за риболов. Во вечерните часови, рибарите излегуваат на море за да фатат риба, јастози, лигњи и ракчиња. Така, ќе уживате во улов на денот на локалните таверни.

Зајдисонцето е исто така уникатно во Агнонтас. На пристаништето со кристалните води, каде боровите буквално го допираат морето, нема лесно да најдете ветрови. Плажата во основа се наоѓа во заштитен залив. Па дури и во денови на лоши времето морето останува релативно мирно.

Областа на Агнонтас е популарна, покрај таверните има и апартмани за издавање. Следно Агнонтас ќе се сретнете Амаранти карпа со карактеристичните борови дрвја што се наведнуваат над морето.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Агнонтас 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com