Тој ianанис Кастри

Агиос Јоанис во Кастри е црквата која двојката од познатиот музички музика Мама Миа ја прикажува Мерил Стрип и Пирс Броснан се венчаа.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Skopelos he giannis кастрација, скопјеска црква тој џанис кастрација, Манастирот Скопелос тој Јанис кастрација, скопје манастири, тој гигант кастрација

АИ IANАННИС Кастел

СКОПЕЛОС МАНАТЕРИИ

Агиос ianанис Кастро е мала црква на врвот на 100 метар карпа која буквално е во Егејското Море. Toе треба да се искачите повеќе од 100 чекори за да стигнете таму. Но, погледот само ќе ве надомести за вашите напори. Агиос ianанис Кастро е живописен манастир и локацијата ви нуди прекрасен поглед.

Според легендата, рибарот од Гулша додека се враќал дома една ноќ видел на врвот на карпата светло. Овој инцидент се повторуваше неколку вечери додека не дојде жена во сон и му рече дека таму каде што ја гледа светлината има икона. Рибарот се искачи на врвот на карпата и ја најде иконата на Свети Јован (Аи ianанис) Крстител. Потоа го однесе на различна локација за безбедно чување. Но, иконата ќе се врати на првобитното место на врвот на карпата. По некое време тој изгради мала црква за да ја заштити иконата.

Агиос Јоанис Кастро е и црквата, двојката од познатиот музички музика Мама Миа, портретирана од Мерил Стрип и Пирс Броснан се венчаа. Аи ianанис Кастро е многу популарна локација. Особено по снимањето на холивудскиот филм Мама Миа.

Упатства: Од Село Глуша тргнете кон провинцискиот пат Скопелос- Лутраки и после околу 200 метри земете лево. Може да следите знаци за скопјес Агиос Јоанис Кастро. Возење 5.5 км ќе ве однесе до вашата дестинација.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com