Кејп Амарантос - плажа

Плажата Амарандос е позната од сцената на филмот Мама Миа

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

мантија амаранти, Амаранти Плажа Скопелос, скопје плажи горчливо, скопјеска плажа амаранти, скопје горчливо, амаранти плажа

VУБОВИ КАПЕ - БЕША

СКОПЕЛОС на плажите - VУБОВИ CAPE

Зарем не би било сон да се биде под борови во природен базен со сини води? Добредојдовте на малиот карпест плажи of Амаранти во Скопелос. Амаранти е карпеста наметка со главна карактеристика на двете криви борови дрвја што го прегрнуваат морето над карпата. Зелената боја на боровите дрвја, со белите карпи и со сината вода, сочинуваат волшебен пејзаж. Плажата стана главно позната од филмот Мама Миа, при што неколку сцени се снимани таму.

Мештаните се јавуваат Амарандос „базен“ на плажа заради сините води и смирено скоро секогаш. Карпестиот брег не е погоден за пливање, но е наменет за нуркање и риболов. Амаранти плажа - наметка во Скопелос не е права плажа, туку локација со мали карпести заливи.

Пејзажот е исто толку возбудлива на дното на морето, под површината. Значи, ако нуркате, ќе наидете на природни врежани карпи над песочно дно. На јужната страна на наметката, стрмен wallид достигнува длабочина 30 метри.

Локација Амаранти Скопелос

на Плажа Амарантос лоциран од Скопелос по плажи of Стафилос и Веланио неколку метри пред да стигнеме до живописното пристаниште на Агнонтас. Лево ќе го сретнете нечистотискиот пат што води кон белата карпа со боровите дрвја на Амарадос.

Амарандос плажата се наоѓа на јужната страна на Скопелос. Постои патна мрежа и лесно достапна плажа. Паркирајте и во рок од неколку минути пеш го достигнавте идиличкиот пејзаж со тиркизните води на Егејското Море. Не е организирана плажа, ниту има кантина во близина.

Амаранти беше свето растение на племето Инка. Тоа е тревни растенија кои се наоѓаат во суви планински области. Нејзината главна карактеристика е што немора лесно да брише.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com