Атина Поласек Влахаки

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Уметници

Атена Влачаки Полачек сликаше многу години. Имала четири самостојни изложби и исто така учествувала во повеќе групни ревии.

На 7-годишна возраст, таа учествуваше на Детската изложба на УНИЦЕФ и се одликуваше со своето дело „Свадба“. Значи, ова дело изложено во А. соба на Градското собрание во Париз.

Во нејзината работа под наслов „Поштенски картички“, уметник дава форма на колаж на чисто личен начин.

Други јазици

Booking.com