Автобуси во Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Автобуси „Скопелос“, „Скопелос туризам“, „Скопелос авто“, автобуски услуги „Скопелос“, движење во Скопелос, информации за „Скопелос“, Транспорт „Скопелос“

Автобуси во Скопелос

Организиран е локален транспорт, поврзан со плажи Стафилос, Агнонтас, Панормос, Андрини, Милан Костен и е поврзано со села Елиоссјај Лутраки. Особено во текот на летото има чести автобуски услуги.

Главната патна мрежа на островот Скопелос се протега преку траса 37 км, започнувајќи од јужниот дел и Место град Скопје и завршува на Лутраки на Глокса. Патот генерално е во добра состојба и асфалт иако е потребно одредено внимание бидејќи има неколку вртења. Растојанијата се мали и обично не надминуваат еден час.

Првата автобуска станица е во 5 минути ( Место град Скопје - Стафилос) и терминалот е на 55 минути со 1 час ( Место град Скопје - Лутраки Јазик).

Појдовната точка е веднаш до излезот од пристаништето. Скопелос има 4 автобуси кои ја прават главната рута, која започнува од Место град Скопје и застанува на Лутраки Глоса со средно запирање.

Главните рути на Skopelos - Glossa се 07: 00, 10: 00, 12: 00, 13: 30, 15: 30, 18: 00.

ИЗВЕСТУВАЕ ЗА ВАНА

Времетраење на автобусот - растојание од волјата

За некои плажи има одење од автобуската станица до плажа.

СТАФИЛОС И ВЕЛАНИО: Време во автобус: 5 минути. Автобуската станица е на ридот. Одење до Плажа Стафилос е приближно 500 метри.

АГНОНТАС: Време во автобус: 10 минути. Автобуската станица е веднаш до Агнонтас пристаниште. Има само 200 метри одење.

LIMNONARI: Време во автобус: 12 минути. Автобуската станица е на ридот. Оддалеченост одење за да се достигне Limnonari плажата е 2 километри, што значи дека треба да пешачите околу 10 минути.

ПАНОРМОС: Време во автобус: 25 до 30 минути. Постојат две автобуски постојки ( Панормос и Линаракрија) и покрај плажата, нема оддалечено одење.

АДРИНЕС: Време во автобус: 35 минути. Оддалечена е оддалечена околу 200 метри.

ИЛЈАДНИЦИ: Време во автобус: 40 минути. Оддалечена е околу 400 метри оддалеченост од плажа.

Костен: Време во автобус: 45 минути. Оддалечена е околу 300 метри оддалеченост од плажа.

ХОВОЛО: Време во автобус: 50 минути. Оддалечена е околу 300 метри оддалеченост од плажа.

 

ЦЕЛИ НА БУСКИТЕ ЦЕЛИ ВО ЕВРА (€) - ЕДНО ПАРТИНСКИ ПАТ

СТАФИЛОС И ВЕЛАНИО: 1,60 €

АГНОНТАС: 1,60 €

ПАНОРМОС: 2,50 €

ИЛЈАДНИЦИ: 3,40 €

Костен: 3,40 €

NEO КОНДИЦИОНИРА AЕ НА ВОЗДУХ - ХОВОЛО: 3,40 €

OLD КОНДИЦИОНИРА AЕ НА ВОЗДУХ : 3,90 €

Сјај - ЛУТРАКИ : 4,80 €

ДЕЦА ДО 6 ГОДИНИ СТАРИ НЕ ПЛАТУВАТЕ СИТЕ РАБОТА

ВРЕМЕ НА БЕСЕ

Некои индикативни рути следат.

 

Од мај до јуни 15 важи следната рута:

Скопелос Хора -  Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео Клима Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај -  Скопелос Хора
07:00 - 10:45 - 13:15 - 16:30 часот 07:00 - 10:45 - 13:15 - 16:30 часот 07:00 - 10:45 - 13:15 - 16:30 часот 08: 00 - 12: 00 - 14: 30 - 17: 45
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08: 45 - 12: 45 - 15: 15 - 18: 30 08: 30 - 12: 30 - 15: 00 - 18: 15 08: 15 - 12: 15 - 14: 45 - 18: 00

 

Од јуни 15 до јуни 30 важи следната рута:

Скопелос Хора -   Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај -  Скопелос Хора
07:00 - 10:00 - 10:30 - 10:45 - 12:00 - 13:15 - 15:15 - 16:30 - 18:30 07:00 - 10:00 - 10:30 - 10:45 - 12:00 - 13:15 - 15:15 - 16:30 - 18:30 07:00 - 10:45 - 12:00 - 13:15 - 16:30 - 18:30 08: 00 12 00 14 30 17 45 20 00
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08: 45 - 10: 50 - 11: 45 - 12: 45 - 15: 15 - 16: 15 - 17: 30 - 18: 15 - 20: 45 08: 30 - 10: 40 - 11: 30 - 12: 30 - 15: 00 - 16: 00 - 17: 15 - 18: 15 - 20: 30 08: 20 11 15 12 20 14 50 18 05 20 20 XNUMX

 

Од јули 1 до септември 10, важи следната рута:

Скопелос Хора -   Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај -  Скопелос Хора
07:00 - 09:30 - 10:00 - 10:30 - 10:45 - 11:00 - 12:00 - 12:45 - 13:15 - 14:00 - 15:15 - 16:00 - 16: 30 - 18:30 - 20:15 - 22:45 часот 07:00 - 09:30 - 10:00 - 10:30 - 10:45 - 11:00 - 12:00 - 12:45 - 13:15 - 14:00 - 15:15 - 16:00 - 16: 30 - 18:30 - 20:15 - 22:45 часот 07:00 - 10:45 - 13:15 - 16:30 - 18:30 - 20:15 - 22:45 часот 08:00 - 12:00 - 14:30 - 17:45 - 20:00 - 21:30 - 24:00 часот
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08:45 - 10:20 - 11:40 - 12:45 - 13:40 - 14:55 -15: 15 - 16:15 - 17:00 - 17:30 - 18:15 - 19:50 - 20: 45 - 22:15 - 00:45 часот 08:30 - 10:05 - 11:25 - 12:30 - 13:20 - 14:35 -14: 55 - 15:55 - 16:40 - 17:10 - 17:55 - 18:20 - 18: 55 - 19:25 - 20:25 - 21:55 - 00:25 08:20 - 11:15 - 12:20 - 14:50 - 18:05 - 20:20 - 21:50 - 00:20

 

Други јазици

Кора
Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com