Skopelos од Брод

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Споради Скопелос Скијатос Алонисос, Скопелос со брод, Северни Споради, Туризам во Скопелос, Пристаништа во Скопелос, возен ред, ферибот цени на билети за траекти, маршрути Волос Агиос Константинос Солун Евиа Кими Мантуди, Атински острови, Евија Мантуди Скопелос, возен ред на Скопелос, траект, Скопелос

Како да стигнете до Скопелос со брод.

Патувања и пристаништа: Скопелос, Глокса, Агнонтас.

Пристаништа од Јужна Грција, Атина: Мантуди, Агиос Константинос, Кими.

Пристаништа од Северна Грција: Волос, Солун.

Во овој дел, ние ви ги доставуваме основните информации што ви се потребни за да стигнете до зелениот остров Скопелос во Северните Споради со брод. Следат детални информации по пристаниште и специфични совети за патувања.

Скопелос е поврзан со брод со следниве пристаништа:
 • Агиос Константинос
 • Волос
 • Евија Мантуди
 • Евија Кими
 • Солун
 • Скијатос
 • Алонисос
 • Скирос

Како да стигнете до Скопелос од Јужна Грција - Атина

Агиос Константинос Фтиотида.

Трасата е направена со ферибот брод СИМИ од АНЕС ФЕРИИ, АНЕС ЛИНИ.Времетраењето на патувањето со СИМИ е 4 часа и 20 минути, а патната цена е 37,00 € по лице и 100,00 € автомобилот. Патот е Агиос Константинос - Скијатос - Глоса - Скопелос - Алонисис.

Мантуди Евија.

Трасата ја прави фериботниот брод PROTEAS на ANES FERRIES www.anes.g е. Времетраењето на патувањето варира од 1 час и 30 минути до 2 часа и 30 минути. Патната цена е 19,80 € по лице и 42,00 € по автомобил. Времетраењето зависи од трасата што треба да ја следи бродот. Вообичаената рута е Мантуди - Скијатос - Гулса - Скопелос - Алонисис.

Кими Евија.

Трасата е направена од фериботниот брод ACHILLEAS на компанијата СКИРОС ЛИНИ www.sne.gr. Времетраењето на патувањето е околу 3 часа. Патната цена е 20.00 € по лице и 42.00 € по автомобил. Патеката е Кими - Алонисис - Скопелос.

Како да стигнете до Скопелос од Северна Грција

Волос.

Пристаништето Волос ви нуди повеќе избори и маршрути.

 • Трасата ја прави фериботниот брод Протеи на ANES FERRIES www.anes.g е.Времетраењето на патувањето е 4 часа и 30 минути. Патната цена е 23,60 € по лице и 52,00 € по лице за Лутраки пристаниште, Glossa и 25,70 € по лице и 54,00 € за Пристаниште Скопелос. Патот е Волос - Скијатос - Глисеа - Скопелос - Алонисис.
 • Трасата ја прави фериботниот брод ЕКСПРЕС СКИЈАТОС и катамаран ЛЕТАЧКИ МАЧ 5 од ПЛЕВИ ВЕЗДИ СО www.bluestarferries.com. Времетраењето на патувањето со EXPRESS SKIATHOS е 3 часа и 45 минути и патната цена е 30,00 € по лице и 85,00 € по автомобил. Времетраењето на патувањето со FLYING CAT 5 е 2 часа и 45 минути и патната цена е 47.00 € по лице за Лутраки пристаниште, Глоса и 54.00 € по лице за Пристаниште Скопелос. Патот е Волос - Скијатос - Глисеа - Скопелос - Алонисис.
 • Трасата е направена од ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО од ДЕЛФИНИ https://www.aegeanflyingdolphins.gr/.Времетраењето на патувањето е 2 часа и 5 минути. Патната цена е 35.00 € по лице. Патот е Волос - Скијатос - Скопелос - Алонисис.
Солун.
Обично информациите за маршрутите од Солун до Скопелос се објавуваат во јуни. Значи, очекуваме најава.

Можете да резервирате билети:

 • Преку Интернет. Од веб-страниците на превозните компании или од туристичките места.
 • Од туристички агенции кои работат со превозници.
 • Од канцелариите на Anes Ferries тел: +30 210 5237613, +30 2227023336 е-пошта info@anes.gr
 • Од канцелариите на Blue Star Ferries тел: +30 210 8919800, +30 18130, е-пошта јас helpdesk@attica-group.co
 • Од канцелариите на Егејските Летечки делфини тел: +30 210 4121654, +30 210 4221766, пошта info@aegeanflyingdolphins.g е      

СОВЕТ 1:Резервацијата на билети е значително поедноставена. Повеќето онлајн компании нудат неколку избори. Можете да ги примате вашите билети преку курир. Можете исто така да ги подигнете вашите билети, со код за резервација, од пристаништето за поаѓање.

СОВЕТ 2: Скопелос има целосна сезона во јули и август. Значи, добра е идејата да се резервира на време.

СОВЕТ 3: Треба да знаете дека маршрутите кон Скопелос се распоред на следниов начин:

 • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
 • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
 • За септември, патеките се финализирани во јули.

 

Други јазици

Booking.com