Со авион

Како да стигнете до Скопелос со Авион, аеродромот Скијатос

Како да стигнете до Скопелос со авион, Како да стигнете до Северните споради, Скијатос, Скопелос, Алонисос, Скопелос Скијатос, аеродромот Скопелос, Скопелос Волос, да патувате за Скопелос, Скопелос Атина, Скопелос Солун, Авионски летови до Скопелос, Летови за Скијатос. Како да стигнете до Скопелос со авион. Туризам во Скопелос. Распоред и аеродроми: Скијатос, Волос. Аеродром: Аеродромот Скијатос Александрос Пападиамантис. Летајте за Скијатос

Патување со авион до Скопелос

Доаѓање до Скопелос. Скопелос нема аеродром, но можете да го користите аеродромот Скијатос, (Национален аеродром Скијатос Александрос Пападиамантис ЈСИ).
Национален аеродром на СКИАТОС АЛЕКСАНДРОС ПАПАДИЈАМАНТИС ЈСИ
37002, ГРЦИЈА СКИЈАТОС
Тел: + 30 3024270 22376, + 30 24270 29105, Факс: 24270 24130, Телекс: 295822 LGSK GR, AFTN: LGSKYTYX

Веб-страница: https://www.jsi-airport.gr

Е-поштаdxnumxith_kask@hcaa.g е

Можете да ги видите сите авиокомпании кои летаат од Скијатос и детални информации за Официјалната веб-страница на аеродромот Скијатос

Секојдневно има 2 или 3 директни летови од аеродромот Елефтериос Венизелос до аеродромот Скијатос.

Распоред - информации  Олимпик Ер, Aegean Airlines 

Распоред - информации  Небото експрес

Летот трае само 45 минути. Аеродромот на Скијатос е оддалечен околу 3 км од пристаништето Скијатос (5 ​​минути со автомобил).

Во текот на летото, посетителите можат да пристапат на Скијатос од целиот свет, со комбинација на летови. Со чартер летови посетителите лесно добиваат директно до Скијатос од следниве градови:

 •  Амстердам, Осло, Белград, Берлин, Виена, Букурешт, Гетеборг, Цирих, Копенхаген, Ларнака, Лондон, Манчестер, Милан, Минхен, Дизелдорф, Ставангер, Стокхолм, Штутгарт, Трондхајм, Франкфурт

Општи информации за да стигнете до Скопелос со авион

• Национален аеродром Скијатос Александрос Пападијамантис е мал аеродром кој ги задоволува потребите на Северните споради (Скијатос, Скопелос, Алонисис).
Аеродромот Скијатос е на околу 3 км од пристаништето Скијатос. Со автомобил или такси, ќе ви требаат само 5 минути за да стигнете. Нема други средства освен такси за одење до или од аеродром. Такси стазата ќе се наоѓа веднаш надвор од аеродромот. Аеродромското пристаниште Скијатос чинеше приближно 6 €.
• Од Скијато има чести фериботи до Скопелос, како и такси за вода што го олеснуваат патувањето.
• Авиокомпаниите имаат специфични рути и можете да ги резервирате вашите билети многу рано за да добиете подобра цена.
Летови до аеродромот Скијатос од Атина, Волос и Кавала.
• Во исто време, во Скијатос, десетици чартер летови пристигнуваат директно (или со застанувања) од странство.
• Олимпик Ер има свои ревизори на билети во средина на централниот аеродром
• Продавачите на билети можат да се најдат од левата страна на зградата на аеродромот.
• Контактните броеви на аеродромот Скијатос за јавноста се следниве: + 30 24270 22200, + 30 24270 22229

ПРЕВОД НА ПОВОЗОТ ВО СКИАТО

А Внатрешни летови

АТИНА

Аеродромот Скијатос, Александрос Пападијамантис JSI, е поврзан со директни летови со Атина. Во текот на летната сезона, поточно од март до октомври, секој ден се прават 1 до 2 лета од/до Атина. Во текот на зимската сезона, летовите се ограничени на 2 до 3 неделно. Олимписки воздух or Aegean Airlines.
Летовите кон Атина исто така ги прави Скај експрес

 

Трансфер на воздухопловство на Атина

Ако пристигнувате на атинскиот аеродром Ел. Венизелос, ви ги даваме следниве корисни информации за да се најдете лесно и брзо на прекрасниот остров Скопелос:

Приградска железница

Меѓународниот аеродром во Атина е поврзан преку приградската железница со:
• станица Лариса (железничка станица во Атина)
• СКА (Ахарнес Транспортен Центар)
Информации за телефон 14511.

Автобуси на ОАСА

Четирите автобуски линии што го опслужуваат меѓународниот аеродром во Атина застануваат на ниво на поаѓања. Нивната почетна точка е на ниво на Пристигнувања, помеѓу Излез 4 и 5.
Информации за телефонот 11 185.

Автобуси на КТЕЛ

Петте вкупно линии кои го опслужуваат меѓународниот аеродром во Атина прават попатна станица, но имаат и почетна точка на ниво на пристигнувања, помеѓу излезот 2 и 3, спроти хотелот Софител.
За да одите со автобус до други поголеми градови, контактирајте го:
• Автобуска станица Kifissou: тел: + 30 210 5124910, + 30 210 5124911, + 30 210 5132601
• Автобуска станица Лиосија: тел: + 30 210 8317186
Можете да ги видите сите авиокомпании кои летаат кон Атина и деталните информации за грчката компанија Airlines ја посетуваат официјалната веб-страница https://www.aia.gr/traveler/

ТЕСАЛОНИКИ

Олимпик ер (Aegean Airlines) лансираше нов директен лет Солун-Скијатос и Скијатос-Солун во летото 2019 година.

АТИНА ТЕСАЛОНИКИ СЕ СЛУБИ 45 MINUTES

 Трансфер на аеродром кај ТЕСАЛОНИКИ

Ако одите на аеродромот во Солун, корисно е да ги знаете следниве информации:

Градските автобуси го поврзуваат аеродромот со центарот на Солун, со Нова железничка станица во Солун и со Меѓуградска автобуска станица „Македонија“(КТЕЛ).

Нивното заминување е на секои 30 минути и трасата до центарот на градот трае околу 40-50 минути.

Директно до центарот на градот и обратно:

 • Не 78 „КТЕЛ - аеродром“
 • Бр. 78Н „Автобус - аеродром“ (ноќна линија)

За повеќе информации, посетете ја официјалната веб-страница OASTH http://oasth.gr

Такси на аеродромот во Солун се достапни во текот на периодот 24-час.

Можете да ги видите сите авиокомпании кои летаат кон Солун и детални информации за тоа https://www.skg-airport.gr/

КАВАЛА, ВОЛОС

Доаѓање до Скопелос со авион. Во текот на летниот период има достапни чартер летови од Скијатос (ЈСИ) до Кавала (Гранд Хотел Александра КВА) со flythomascook и од Волос (Вол) до Скијатос (ЈСИ) со flythomascook

Трансфер на воздухот во Волос

Националниот аеродром Неа Анхиалос со VOL код опслужува домашни / меѓународни летови и чартер летови од најголемите градови во Европа.
Аеродромот е поврзан со долги патеки автобуска станица Магнезија до Волос. Покрај тоа, такси се надвор од Терминалот.

Можете да ги видите сите авиокомпании кои летаат од N. Anchialos и информации за трасата http://www.thessalyairport.gr/  

Б. НАДВОРЕШНИ летови

Редовни летови

 • БРИТАНСКИ ПОВЕЕ ЛОНДОН ДО СКИАТО
 • Летаат од Бирмингем (BHX) до Скијатос (JSI) со ТУИ
 • Летајте од Бристол (БРС) кон Скијатос (ЈСИ) со ТУИ
 • Летаат од Исток Мидлендс (ЕМА) до Скијатос (JSI) со ТУИ
 • Летајте од Лондон Гатвик (LGW) кон Скијатос (JSI) со ТУИ, Со Avro (повелбата), со Монарх, Со flythomascook.
 • Летајте од Манчестер (МАН) до Скијатос (ЈСИ) со Avro (повелба), со Монарх, со ТУИ
 • Летајте од Newукасл (NCL) кон Скијатос (JSI) со ТУИ
 • Воздух БЕРЛИН: Од / до СКИЈАТОС АВСТРИЈА: ВИЕНА | Од / до СКИЈАТОС ШВАЈЦАРИЈА: ЦИРИХ | Од / до СКИЈАТОС ГЕРМАНИЈА: БЕРЛИН ДИСЕЛДОРФ ФРАНКФУРТ Хамбург Хановер Мунич Нирберг
 • LABEL AIR ЛЕТИ ТО / ОД АВСТРИЈА: ВИЕНА
 • TUI ШВЕДСКА: Летајте од Стокхолм (STO) до Скијатос (JSI) со ТУИ
 • CONDOR  ЛЕТОВИ ДО / ОД ГЕРМАНИЈА: МИНХЕН, од мај до октомври

ЧАРТЕР ЛЕТОВИ до Скијатос од Австрија, Италија, Холандија, Норвешка и Обединетото Кралство:

 • Нискобуџетни авионски летови до СКИАТОС од АВСТРИЈА: Летајте од Виена (VIE) до Скијатос (JSI) со TUIfly
 • Нискобуџетни авионски летови до СКИАТОС од ИТАЛИЈА: Летајте од Венеција Марко Поло (ВЦЕ) до Скијатос (ЈСИ) со Волета
 • Нискобуџетни авионски летови до СКИАТОС од ХОЛАНД: Летајте од Амстердам (АМС) до Скијатос (ЈСИ) со Transavia 
 • Нискобуџетни авионски летови до СКИАТОС од ИТАЛИЈА: Летајте од Рим до Скијатос (ЈСИ) со Сина Експрес
 • Нискобуџетни авионски летови до СКИАТОС од НОРВЕЈСКА: Летајте од Осло до Скијатос (ЈСИ) со Норвешки воздух

Летови - лет од Велика Британија (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

ЛЕТИ - Лет од Андреј Скајатос (ЛОКАЛНИ ВРЕМЕ) до островот Скијатос - PDF

Летови - лет од Полска (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

Летови - лет од Италија (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

ЛЕТИ - Лет од Африка (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

ЛЕТИ - лет од Холандија (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

ЛЕТИ - Лет од Аеродромот Скијатос од Германија (ЛОКАЛНИ ВРЕМЕ) - PDF

Летови - лет од Кипар (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

ЛЕТИ - Лет од Алијансата Скијатос - ППП од Балканот (Локални времиња) - PDF

Летови - лет од Австрија и Чешка (Локални времиња) до аеродромот во островот Скијатос - PDF

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com