Дневни екскурзии

Дневни екскурзии низ прекрасниот остров Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Дневни екскурзии во Скопелос, Туризам во Скопелос, Рекреација во Скопелос, Откријте ги убавините на Скопелос, Откријте го Скопелос Плажи, Откријте ги знаменитостите на Скопелос, островот Скопелос Мама Миа, тури со автобуси во Скопелос, патувања во Скопелос

Дневни екскурзии на Скопелос

Зелениот остров Северни Споради е добро познат по својата прекрасна комбинација на зелена во сина боја. Скопелос има безброј убавини. Зелените борови се буквално вкоренети во синото море. Скопелос се прослави преку холивудскиот филм Мама Миа. Филмските продуценти беа зачудени од природните предели и го избраа Скопелос да биде „калокери“ (островот филм Мама Миа). Плажа Кастани, Црквата Агиос Јоанис во Кастро, планините покриени со бор, итн. Доколку сакате да го почувствувате гламурот на Холивуд, тогаш посетете го Скопелос.

Постојат туристички канцеларии кои организираат дневни патувања (особено за време на летниот период). Дневните екскурзии главно се базираат на филмот „Мама Миа“ и секако на други интересни знаменитости на Скопелос.

 Туристички канцеларии:

Тел: +30 6946277250, +30 24240 22900

Веб-страница: https://skopelostours.com/

Е-пошта: skopelostours@hotmail.gr

Скопелос Турс организира дневни екскурзии кои ви даваат можност да ја искусите прекрасната Скопелос и да се воодушевувате на бујните пејзажи.

Рутите започнуваат од Скопелос Хора.

Секојдневно има екскурзии или до жариштата во Мама Миа, или посетителите можат да уживаат во обиколката на островот. Многу интересни опции за истражување на островот Скопелос.

Заедничка рута е како што следува:

Место град Скопје - Agios Ioannis во Кастри, со постојки во црквата Агиос Ригинос, „криа виси“ во областа Карија, Село Елиос, и пливање во прекрасното Плажа Ховоло.

Трошоци за екскурзија: 25.00 € по човек. Доенчиња и деца 0-5 години бесплатно. Деца 6-10 години 50% од цената.

  • ДОЛФИН НА СКОПЕЛОС

Тел: + 30 24247 29191, + 30 694 848 5567

Веб-страница: http://dolphinofskopelos.com

Е-пошта:    ioanna@dolphin-skopelos.gr

Делфинот на Скопелос има дневна програма на екскурзии дизајнирани да ве патуваат до убавините на Скопелос. Исто така, постои туристички водич кој зборува течно англиски.

  • Најпопуларното патување е Турнеја на Мама Миа. Екскурзија до местата каде се снимаше славниот филм на Мама Миа!

Автобусот заминува на 9: 00 од Место град Скопје и се враќа на 15: 00. Трасата е како што следува: прво застанете во живописната капела на Аи ianанис во Кастро, втората станица во Плажа Кастани, третата станица во мелницата за маслиново масло од Село Глуша, и последната станица во Агнонтас за храна и пешачење до Амаранти (добро познати како дрвја 3).

  • Скијатос: патување до кристално чистите води на Северните Споради. Едриличарски брод Море Стар заминува од Елиос пристаниште. Има капацитет од 10 лица. Ве води до Скијатос и до прекрасните острови Цугрија и Мегали Аркас.
  • Скопелос, Алонисис: дишете го егејскиот воздух. Едриличарот Лили со искусниот капетан ги обиколува Скопелос и Алонисос.
  • Алонисис, Перистерија, Марински парк, Патитири. Дрвениот брод Планитис патува до Алонисос, морскиот парк и Патитири. Уникатно искуство.

За повеќе информации посетете ја официјалната веб-страница на туристичката канцеларија „делфинот на Скопелос"

  • ТУРЦИ на Михалис

Тел: + 30 24247 70177, + 30 6975320590

Веб-страница: http://michalistours.gr/

Е-пошта:  michalistours@gmail.com

За повеќе информации во врска со дневните екскурзии на туристичката канцеларија „Михалис Турс“ во Скопелос плажи, место и манастири посетете ја официјалната веб-страница: http://michalistours.gr/en/routes/

 

Други јазици

Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Дневни екскурзии

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.