Дневни екскурзии на Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Дневни екскурзии на Скопелос, туризам во Скопелос, рекреација на Скопелос, откријте ги убавините на Скопелос, откријте ги Скопелос Плажи, Откријте ги местата на Skopelos

Дневни екскурзии на Скопелос

Зелениот остров Северни Споради е добро познат по својата прекрасна комбинација на зелена во сина боја. Скопелос има безброј убавини. Зелените борови се буквално вкоренети во синото море. Скопелос се прослави преку холивудскиот филм Мама Миа. Филмските продуценти беа зачудени од природните предели и го избраа Скопелос да биде „калокери“ (островот филм Мама Миа). Плажа Кастани, Црквата Агиос Јоанис во Кастро, планините покриени со бор, итн. Доколку сакате да го почувствувате гламурот на Холивуд, тогаш посетете го Скопелос.

Постојат туристички канцеларии кои организираат дневни патувања (особено за време на летниот период). Дневната екскурзија главно се базира на филмот „Мама Миа“ и на други интересни знаменитости на Скопелос.

 Туристички канцеларии:

  • ТУРЦИ НА СКОПЕЛОС

Тел: + 30  6946277250

Скопелос Турс организира дневни екскурзии кои ви даваат можност да го доживеете прекрасниот Скопелос и да се восхитувате на бујните предели.

Патиштата започнуваат од Скопелос Хора.

Заедничка рута е како што следува:

Место град Скопје - Agios Ioannis во Кастро - плажа Периволу.

Време на поаѓање: 08: 30 - Време на враќање: 15: 30

Време на поаѓање: 12: 30 - Време на враќање: 19: 30

Трошоци за екскурзија: 17.50 € по човек. Доенчиња и деца 0-5 години бесплатно. Деца 6-10 години 50% од цената.

  • ДОЛФИН НА СКОПЕЛОС

Тел: + 30 24247 29191, + 30 694 848 5567

Веб-страница: http://dolphinofskopelos.com

Е-пошта:    ioanna@dolphin-skopelos.gr 

Делфинот на Скопелос има дневна програма на екскурзии дизајнирани да ве патуваат до убавините на Скопелос. Исто така, постои туристички водич кој зборува течно англиски.

  • Најпопуларното патување е Турнеја на Мама Миа. Екскурзија до местата каде се снимаше славниот филм на Мама Миа!

Автобусот заминува на 9: 00 од Место град Скопје и се враќа на 15: 00. Трасата е како што следува: прво застанете во живописната капела на Аи ianанис во Кастро, втора станица внатре Плажа Кастани, трета станица во мелницата за маслиново масло од Село Глуша и последна станица во Агнонтас за храна и пешачење до Амаранти (добро познати како дрвја 3).

  • Скијатос: патуваат во кристално чистите води на Северните споради. Едриличарски брод Море Starвезда заминува од Елиос пристаниште. Има капацитет од 10 лица. Ве води до Скијатос и до прекрасните острови Цугрија и Мегали Аркас.
  • Скопелос, Алонисис: дишете го Егејскиот воздух. На Лили едриличар со искусниот капитен ги обиколува Скопелос и Алонисос.
  • Алонисис, Перистерија, Марински парк, Патитири. на Планитис дрвен чамец патува во Алонисис, Маринскиот парк и Патитири. Единствено искуство.

За повеќе информации, посетете ја официјалната веб-страница на туристичката канцеларија „делфин на скопје“: http://dolphinofskopelos.com/excursions

  • ТУРЦИ на Михалис

Тел: + 30 24247 70177, + 30 6975320590

Веб-страница: http://michalistours.gr/

Е-пошта:  michalistours@gmail.com

За повеќе информации во врска со дневните екскурзии на туристичката канцеларија „Михалис Турс“ во Скопелос плажи, место и манастири посетете ја официјалната веб-страница: http://michalistours.gr/en/routes/

 

Други јазици

Booking.com