Смрт

Скопелос, Култура, смрт

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Култура на Скопелос, смрт на Скопелос, Истражете ја Скопелос, елемент на смртта во Скопелос, Скопелос.

Скопелос Смрт

Типичен елемент на смртта на обичаите на нивното придржување кон античката грчка традиција. Што, сепак, во врска со популарната традиција на христијанството.

Во Скопелос целиот труп е измиен. Исто така се капеше со вино, а во устата му се ставаше паричка од пет лири или лира. Во минатото, починатиот беше депониран храми-килим поставен на подот, главата свртена кон запад. Во целата област никој не го чистеше подот до погребот.

За време на жалоста жените косата им се пушти и ги влечеше насилно. На почетокот на погребната поворка беше скршен бокал од глина со вода на подот.

На комеморацијата на четириесет дена по неговата смрт сугерираше дека има варена пченица, кафе, коњак и сомада (варен ликер од бадем). За 40 дена, роднините не мораа да јадат месо. Без скенирање или варосување на нивните ленти, нивните дворови и камини.

Други јазици

Booking.com