Плажа Ховоло

Плажата Ховоло ќе ве пренесе до навидум егзотично место

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Ховоло Плажа Скопелос, скопје плажи ховоло, скопјески плажа чиволо, скопје ховоло, ховоло плажа

ХОВОЛО BEACH

СКОПЕЛОС на плажите

Ховоло е прекрасна егзотична плажа со убав песок, зачудувачки бели карпи, кристално чисти аквамарински води врамени од борова шума. Сместено е во селото Нео Клима- Елиос на западната страна на Скопелос. Ховоло плажа, заради волшебниот пејзаж, беше вклучена во списокот на Телеграф на најубавите 17 плажи во Грција. Не е лесно достапно затоа што мора да поминете низ груба патека и некои карпи што се наоѓаат во морето. Колку е понатаму, толку поубаво е дното на морето.

Покрај тоа, зелените борови дрвја вкоренети во белите карпи создаваат кул сенка. Белиот убав песок заедно со тиркизните води ја сочинуваат егзотичната убавина на плажата. Карпите што ја опкружуваат се идеални за смели нурка. Ховоло Плажата не е организирана, затоа треба да имате вода, храна и чадори, од тогаш Елиос оддалечен 700 метри.

Ховолос плажата припаѓа на западната страна на Скопелос. Itе го најдете во населбата на Елиос по Костен и е од 14 км од Место град Скопје. Погонот од Хора е околу 26 минути. Пристигнување во Нео Клима-Ели ќе најдете знаци кои ве водат кон плажа. Ховоло започнува од јужната страна на селото, од едната страна ќе го видите пристаништето, а од друга карпите. Carе го паркирате вашиот автомобил покрај морето, на крајот од улицата има паркинг.

Turnе свртите лево пеш од плажата на населбата. Дел од трасата минува низ морето. Одат кон главната плажа ќе најдете мали заливи на 2-3. Морските чевли ќе го олеснат одењето. Добро времето ќе се направи Ховолоплажата е поудобна. Јасноста на водите, прекрасната глетка и прекрасен зајдисонце ќе ве убедат повторно да ја посетите прекрасната плажа.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com