Плажа Лимонари

Морето скоро секогаш се смирува со тиркизните води

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Limnonari Плажа Скопелос, скопје плажи limnonari, скопјеска плажа limnonari, скопје limnonari, limnonari плажа

LIMNONARI BEACH


СКОПЕЛОС на плажите

Боровите дрвја кои ги прифаќаат смарагдните зелени води, белиот песок и малите камчиња, сочинуваат прекрасна глетка на Limnonari плажа во Скопелос. Според легендата, името потекнува од грчкиот бог Арис (езерото Арис), кој бил фасциниран од нејзината убавина. Друга верзија за името е „мало езеро“ (езерото на грчки е лимни), бидејќи во овој залив водите се секогаш мирни. Limnonari е организирана плажа, каде ќе најдете две живописни таверни.

Limnonari плажата не содржи само кристално чисти води, бел песок и заштита од ветер, туку и плоча од калциум што ќе ја сретнете во плитката вода. Затоа, треба да бидете претпазливи со морскиот камен кога ќе влезете во него. Боровите дрвја и зелената околина на плажата ја прават веќе прекрасната глетка уште поимпресивна.

Limnonari е приближно 10 км од Место град Скопје. Пристапот е лесен, има патна мрежа и кога ќе пристигнете ќе најдете паркинг. Секогаш можете да користите локален транспорт, исто така. Limnonari е од 1.5 км од Агнонтас Од плажа и 5 км од Плажа Стафилос. Трасата е прекрасна по зелената природа на Скопелос. Мора да бидете претпазливи кон крајот на трасата затоа што патот е тесен и има вртења. Исто така, има пристап до брод.

At Limnonari ќе уживате во вкусно храна и свежа риба во двете таверни додека бар на плажа ви обезбедува кафе, освежување и закуски. Плажата има чадори и лежалки. Импресивно убава глетка со кристално чисти води и сите удобности да ви го направат денот незаборавен. Исто така, постои можност за спортови на вода.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com