Морски музеј Глоса

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Морски музеј на Глуша, Скопелос музеи, Разглед на Скапелос, Гулса Скопелос

СКОПЕЛОС Музеи

Морски музеј на ГЛОСА

Скопелос е познат по културното наследство и историјата. Во село Глоша in Лутраки, тука се и Музејот на културното наследство на Хеленската фондација и Библиотеката на фондацијата Атина Персеј.

Ofителите на Глокса го именуваа овој музеј „Наутски музеј“ заради неговата тема, бидејќи посетителите ќе го видат неразделниот однос на островот со морето и грчките бродови.

Внатре во музејот посетителите можат да видат фотографии и предмети од подморницата Кацонис и капетанот Ласкос, кои ги донира г-ѓа Бета Асимакопулу.

Генералштабот на морнарицата и Службата за историја на морнарицата исто така помогнаа во обликувањето на ентериерот на музејот. Многу директори исто така ја понудија својата работа библиотеката „Персиска атинија“, збогатувајќи го со овој ентериер на морскиот музеј.

Зградата датира од 1926 година. Реновирана е од локалните занаетчии во 2007 година. Раководител на музејот е г-ѓа Тактика Смарагда.

Заинтересираните можат да контактираат со нас за повеќе детали на 2424034232 или да испратат е-пошта на глушец@otenet.gr

Оценете и напишете преглед

Други јазици

сјај 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com