Марку Димитра

Димитра Марку е талентирана уметница, нејзиното уникатно дело може да се основа во продавницата „Армолои“.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Уметници

Димитра Марку е ќерка на врвниот производител на керамика во Касторија, Никос Маркос. Тој исто така беше иницијатор на историската продавница „Арморои“ во Место град Скопје. „Армолој“ работи повеќе од 40 години.

Димитра Марку студирала мода и текстил на универзитетот Темза Долина. Исто така на Моден дизајн во Акто Арт и Дизајн. Изгледа дека Никос Маркос е очигледна нејзина инспирација.

Работи многу години и нејзината ќерка е достоен продолжувач. Димитрас Маркос можете да најдете како работи во нејзината продавница „Амолој„, На плажата Хора, Скопелос.

Други јазици

Booking.com