Марлици Ксенија

Мобилен телефон: + 30 6948816473

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Уметници

Ксенија Маритис е уметник од Скопелос, роден во Волос во 1981. Theерката на Кокица Марлици (моминско име Влахостаматис) и Вангелис Маритис. И присуствуваше на Хагиографската школа на Светата митропола Демитриадос во периодот 1999-2002.

Во 2010 дипломира на Атинската школа за ликовни уметности од областа на сликарството. Учествувала на групни изложби во Атина, Солун и Кипар. Нејзината прва самостојна изложба се одржа во 2012 во уметничката галерија „Меланитрос“ наречена „Скопело на меморијата“. Таа беше посветена на сеќавањето на нејзиниот татко, Вангелис Маритис. Тој беше еден од патниците на бродот „Атика“ што потона во 1985 во Скијатос.

Ксенија Марлици имаше две изложби во 2015 и 2016 во зградата на Земјоделската кооперација на Скопелос, додека оние што се заинтересирани за нејзините дела можат да се восхитуваат на нејзината лична страница https://polyxenimarlitsi.weebly.com/

Други јазици

Booking.com