Мегало Пефко

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Плажа Skopelos Megalo Pefko, Skopelos плажи, скопје плажи да откриете, плажа Мегало Пефко во Скопелос, истражете ги скелелите плажи само со брод

БЕЗ МЕГАЛО ПЕФКО

Скопелос Плажи

Островот Скопелос е познат по кристално чистиот и убав плажи. Ова е најзелениот остров во Егејот и Северните споради. Над 80% од областа на островот е покриена со борови шуми. Затоа, посебна карактеристика на Скопелос е нејзината бујна плажи. Боровите буквално се вкорени во морето. Скопелос има дефиниција за зелена боја на синиот остров.

Има многу неверојатни плажи да го посетиме на островот Скопелос. Секој има своја природна убавина. Ако барате засебна плажа, тогаш треба да одите на плажа Мегало Пефко.

Поради својата тешко достапност е плажата Мегало Пефко во Скопелос е тивка. Мегало Пефко како плажи на Флелија, Екатопенинтари Immortal Џон Пазете а некои повеќе, спаѓаат во категоријата помалку гужва плажи.

Плажата Мегало Пефко во Скопелос се наоѓа помеѓу Ховоло Плажа и Плажа Кастани. За да стигнете до таа плажа треба да пливате или да изнајмите кајак затоа што нема водечка патека до неа. Можете или да изнајмите брод од Елиос, Панормос or Град Скопелос да ја посети плажата Мегало Пефко.

Без оглед како ќе стигнете до плажата Мегало Пефко, веднаш ќе се в inубите во волшебната глетка. По пливање и истражување на одличното дно на плажата Мегало Пефко, можете да се опуштите и да уживате во идиличното зајдисонце, со прекрасните и магични бои што се рефлектираат на небото и морето.

Други јазици

Booking.com