Мпунтала Регина

Мобилен телефон: + 30 6981039495

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Уметници

Ригина - Триантафилија Мпантала (Будала), е внука на покојниот бродски столар Триантафиллос Мпунталас (Будалас) и помладата ќерка на ianанис Мпунталас (Будалас).

Историјата од повеќе од два века, ферментирана со морето и theубовта кон создавање, е напишана од семејството Бунталас. Четири генерации на бродоградувачи и бродоградувачи од Скопелос кои продолжуваат со својата активност.

Регина Мпудала (Будала) студирала археологија и ги проучува тајните на уметноста покрај нејзиниот татко. Таа самата има голема loveубов кон градењето микро брод и оттогаш го наследи талентот на нејзиниот татко. Сигурно е дека во наредните години таа ќе може да продолжи со истиот успех традицијата на ова семејство-бродоградба.

Други јазици

Booking.com