Плажа Периволиу

Дивата убавина на оваа плажа ја потенцираат чистите сини води и стрмните карпи

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Периволиу Плажа Скопелос, скопје плажи периволиу, скопјеска плажа периволиу, скопје периволиу, плажа периволу

ПЕРИВОЛИУ BEACH

СКОПЕЛОС на плажите

Дали сакате да го посетите земскиот рај? Очигледно да. Сè што треба да направите е да пливате во волшебното Периволиу плажа во Скопелос. Плажата Периволу се наоѓа 5 км Село Глуша и се наоѓа на североисточната страна на Скопелос. Волшебниот пејзаж е составен од кристално чисти води. Оваа песочна плажа има прекрасни карпи кои создаваат природна сенка.

Периволиу плажата, на островот Скопелос, ќе ве зачуди со убавината на својот див пејзаж. Тиркизни кристално чисти води во комбинација со прекрасен песок и прекрасен поглед на импозантни карпи кои создаваат природна сенка.

Периволиу плажата е оддалечена 30 км Место град Скопје. Достапно е со автомобил или друго приватно возило бидејќи има асфалтен пат. Трасата од Скопелос трае околу 45 минути.

Од Гулса можете да го следите само асфалтниот пат што завршува над плажата или можете да ја следите живописната патека со бетонските чекори за да стигнете до плажа.

На патот кон Периволиу на плажа ќе најдете врежан и насликан камен на десната рака.

On Периволиу плажа, можете да најдете лежалки и чадори, бидејќи е организирана плажа. Од 2016 година има и плажа бар во летната сезона на плажа кој нуди вода, безалкохолни пијалоци, кафиња и сокови.

Периволиу плажата е една од последните плажи на северо-источниот брег на Скопелос континуирано со плажата Агелетој и Петаменис. Исто така е релативно близу до плажата Хондрогиорги. Плажата е изложена на северните ветрови.

Семејствата одат во Периволиу плажа и е популарна кај жителите на Глокса. На карпата над плажата има паркинг. Не е достапен за лица со посебни потреби за мобилност, бидејќи има стрмен пат до брегот.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос GR
Добиете насоки
Booking.com