Морски екскурзии

Следете ја неверојатната екскурзија по море за да го истражите островот Скопелос и Северните споради

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Екскурзии на морето Скопелос, патувања со брод во Скопелос, Туризам во Скопелос, Алонисос во Скопелос, Национален морски парк Северни споради, Пристаниште Скопелос, Скопелос Рекреација, Делфин на Скопелос, Скопелос Турс, Федра Крстарења, Спорада Кралица

Морски екскурзии на островот Скопелос

Островот Скопелос е познат по волшебното плажи, нејзините сино-зелени води и зачудувачките природни контрасти. Покрај тоа, тој е добро познат како сино-зелен остров.

Гостите со брод можат да го посетат далечното плажи и направете патување до Алонисос. Останатите можат да изнајмат брод или да следат некои морски екскурзии организирани на островот.

Делфинот на Скопелос

Тел: +30 6932 071479, +30 24240 29191

Е-пошта: ioanna@dolphin-skopelos.gr

Туристичката канцеларија Делфин од Скопелос ги нуди следните дневни екскурзии на море:

  • Патување со скара за скара:

Вистинска магична екскурзија на „Лили брод“ и уникатната компанија на Хуан Зероло. Поаѓање е во 9.00 часот од пристаниште Скопелос до Алонисис и подрачјето на морскиот парк, а еднаш неделно има екскурзија до Скијатос. Враќањето е во 18.00 попладне и цената е 75 € на ден по лице, со ручек и пијат.

Појадокот вклучува кафе, чај, леб со џем и мед, како и чоколадо пијат, додека оброкот е скара (бифтек, колбаси, пилешко). Гостите можат пијат вино, узо или раки.

 

  • Едрилица „Планитис“:

„Планитисот“ е дрвен едриличар кој прави екскурзии во сините води на Егејското Море.

Конечната дестинација е Алонисис и областа на морскиот парк. Поаѓање е во 10.00 часот од пристаниште Скопелос а враќањето е закажано за 18.00 попладне.

Програмата вклучува посета на морскиот парк, пливање на плажата Агиос Димитриос во Алонисос, оброк на бродот и бесплатни два часа за прошетка во Алонисос.

  • Крстарење по рајот на Егејот:

Кафето „orgоргона“ организира екскурзии до морскиот парк секоја недела и среда. Заминувањето е рано наутро од пристаниште Скопелос а програмата вклучува посета на манастирот Кира Панагија, пливање на плажата Агиос Димитриос и прошетка на Патитири во Кора на Алонисос.

Цените се 49 евра за возрасни и 33 евра за деца со цена вклучувајќи ручек.

Оние што ќе изберат оваа екскурзија, исто така, ќе уживаат во приказните за капетанот Паки и ќе се релаксираат во студена атмосфера.

Споради Кралица i:

Телефон: ++ 30 6936686874

Е-пошта: kouklatzi@gmail.com

Кралицата „Споради“ е еднодневна екскурзија до Алонисис, како и Националниот поморски парк на Северните споради. Поаѓање е од пристаниште Скопелос.

Специфичниот брод нуди стаклено дно.

Постојат два вида на крстарења.

Првиот е во морскиот парк Алонисос, додека вториот е патување со брод со зајдисонце до Алонисос.

ФЕДРА КРУЗИ

 

Тел .: + 30 6932430010

Е-пошта: fedracruises@gmail.com

Крстарења на Федра организира прекрасни дневни патувања по море до Северните споради.

Посетителите имаат можност за приватно или полуприватно крстарење со брод дневно.

Вообичаената рута е од Скопелос до Алонисос, морскиот парк како и ненаселениот остров Перистера. Бродот има капацитет од 12 лица. Најпосакувано време за патување со брод е од 10:30 до 19:00 часот.

За повеќе информации посетете  https://www.fedracruises.com/ и контакт:

 

ТУРИ НА БЛАТА ЕНА ОД МИТИЧКИ АВАНТУРИ

Телефон: + 30 694 919 8461

Е-пошта:контакт@mythicaladventures-yachting.com

Бродот ЕНА организира и одлични дневни патувања до Северните споради, од Скопелос до Алонисос, Морскиот парк и островчето Перистера. Бродот има капацитет од 11 гости.

 

ТУРЦИ НА СКОПЕЛОС

Тел: +30 6946277250, +30 24240 22900

Е-пошта: skopelostours@hotmail.gr

Скопелос Турс организира 2 вида морски екскурзии кои ви даваат можност да ги искусите Северните споради и да се воодушевувате на бујните пејзажи.

Првиот е во морскиот парк Алонисос, додека вториот е патување со брод со зајдисонце до Алонисос.

AegeanSailing.gr

Тел: + 30 697 679 7946

Е-пошта: info@aegeansailing.gr

Посетете AegeanSailing.gr нова страница, основана во 2020 година, за да им се даде на loversубителите на морето можност слободно да патуваат меѓу грчкото море и конкретно Северните споради Бродот е Катамаранска неуиза. Патувајте со AegeanSailing.gr до расипаниот рај на островот Скопелос.

 

Други јазици

Booking.com

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Морски екскурзии

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.