Ксинтарис Антонис

Антонис Кинтарис е син и достоен продолжувач на големиот Giorgоргос Кинтарис.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Антонис Кинтарис, музички скопје, уметници скопје, скепелос рембетико, анатоли кај скопли

Скопелос Уметници

Антонис Кинтарис е син и достоен продолжувач на големите Giorgоргос Ксинтарис.

Во лето, заедно со неговиот брат Тодорис Кинтарис и неговиот татко, добро познатиот рембетис Giorgоргос Ксинтарис. Тој игра ребетика во познатата продавница на Скопје “Анатолија„ Покрај гитара, Антонис исто така свири бузуки и багламас додека пее.

Тој е дипломиран на ASOEE и оддел за статистика, но како што рече, нема да се откаже од својата „голема сестра“ Анадоли.

Неговата loveубов кон музиката започна многу рано во Антонис Ксидарис. Кога имал 6 години татко му го сместил до него - заедно со неговиот брат - во познатата „Анатолија„ Тој се чувствува многу горд што го правеше ова сите овие години и придонесува за продолжување и зачувување на ребетико.

"Анатолија“Е едно од најпознатите места во Скопелос и неговата репутација достигна дури и во странство!

Антонис Кинтарис, иако станува познат уште од млада возраст, тој е многу нежен млад човек. Како целото семејство Ксинтарис.

Неговото мислење за песната на Рембетико, која толку многу ја сака е следното. „Песната на Ребетико е и ќе биде безвремена. Не постои начин да не најдете ребетико песна која не ве искажува во никаква емотивна состојба, дури и ако сте. Стиховите на овие песни се поезија, а нивната музика често е симфониски дела. Оваа музика е во нашата ДНК и никогаш нема да се заборави и никогаш да не се чуе “.

Во зима, Антонис Ксинтарис се појавува во добро познатата ребетика за дружење во Атина.

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com