Ксинтарис Тодорис

Тодорис Кинтарис потекнува од Скопелос и е син на големиот „ребетис“ Giorgоргос Кинтарис

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

thodoris xintaris, музичар на скопје, уметници на скелети, рембетико скопели, скопли од анатоли

Скопелос Уметници

Тодорис Кинтарис потекнува од Скопелос и е син на големиот „ребетис“ Giorgоргос Ксинтарис. Од кого ја разви loveубовта кон музиката. Тој е еден од најталентираните музичари на Скопелос.

Тодорис игра бузуки во текот на летото и пее со својот брат, Андонис и неговиот татко Georgeорџ, во својот узер „Анатоли“. рембетико скопје. Како што изјави тој, „Анатоли“ е одличен универзитет за него и неговиот брат. И не е случајно што тој ја нарекува „негова голема сестра“.

Иако студирал дигитални системи на универзитетот Пиреја. Му се дава музика и не сака да го практикува она што го проучувал.

Тодорис Кинтарис, иако тој носи - како и неговиот брат - одличното име на татко му. Тој е втемелен со многу добри погледи и продолжува да му служи на песната на ребетико што толку многу ја сака.

Тој изјави дека неговото дружење со ребетика песни било на почетокот на аматерско ниво, но полека со текот на годините, и со помош на „Анатоли“ секако дека станал професионалец за тоа.

Неговиот ментор беше и сè уште е големиот Јиоргос Ксинтарис, бидејќи покрај него секој ден учи нови работи.

Можете да уживате во Тодорис Кинтарис, заедно со неговиот брат Антонис и неговиот татко Georgeорџ за време на летото во нивните узер “Анатолија„, Кој работи од 1982 година. Во Анатоли, не постои само вкусно и квалитетно храна, но, исто така, патроните стануваат голема компанија слушајќи го волшебниот глас на Јоргос Кинтарис. Покрај тоа, глетките се неверојатни, можете да ги видите целото Егејско бидејќи Анатоли е изграден навистина високо покрај скопското кастро.

Во зима, Тодорис Ксинтарис се појавува во добро познати амбуланти за ребетика.

 

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com