Ксинтарис Јоргос

Јоргос Ксинтарис, е еден од најголемите грчки ребети.

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Giorgоргос Кинтарис рембетис, скопје уметници, музичар од orgоргос Кинтарис, јоргос ксинтарис скопелос, анатоли скопели

IИОРГОС КИНТАРИС РЕМБЕТИС МУЗИЧКИ

Скопелос Уметници

Јоргос Ксинтарис, е еден од најголемите грчки ребети. Роден во 1952 година во Скопелос, тој живее во Атина од 1965 година.

Професионалец во бузуки и пејач уште од 1972, тој постојано им служи на народните и ребетико песните, од неговиот почеток до денес. Тој ја има низ цела Грција и има свирено на сите добри места на фолк и ребетико песна.

Неговата прва работа во главниот град беше градежник. Еден ден виде бузуки и го купи. Потоа ќе ги свири сите мелодии што ги слушнал на различните таверни. Ова беше неговиот прв контакт со музиката.

Во 1972-1973 година тој ја напуштил градежната работа и започнал да свири музика за време на летото во Скопелос кај „Делфина“. Така започна одличната кариера на Giorgоргос Ксинтарис, кој околу 40 години постојано ја опслужуваше фолк-ребетичката песна, без влијание на трендовите и модата.

Во 1981 го постави „Ребетики Историја“ во Атина и беше првото место во главниот град што некој може да слуша таков вид музика и стана обележје на познати личности, како и на актерите, музичарите и општо познато уметници.

Скоро во исто време - во 1982 година - тој го создава Скопелос познат „Анатолија”Музички естаблишмент. Тој сам го изградил местото, грижејќи се материјали со мазгата, како што изјавил.

"Анатолија“Е едно од најпознатите места во Скопелос и неговата репутација достигна дури и во странство!

Giorgоргос Кинтарис е пример уметник со посебен глас и постојаност и знаење за ребетико. Како што рече во минатото, „Ребетико е како операта. Вие или го мразите тоа или го сакате. "

Во лето, посетителите на островот можат да уживаат во одличен ребетико на неговото природно место „Анатолија„, Заедно со неговите деца на Андонис Тодорис. Таму, покрај многу добар и квалитетен храна, покровителите стануваат голема компанија што го слуша волшебниот глас на Јоргос Кинтарис.

 

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com