Манастирот Сотирос

Манастирот е изграден во зората на 16 век. Храмот на црквата е импресивен иако не е врзан со злато како што се многу други.

Иера Мони Сотирос Скопелос, Скопелос Сотирос, Скопелос Манастири, Скопелос Манастирот Сотирос, Скопелос цркви, Манастирот Сотирос

СОТИРОС МАНАТЕРИЈА

СКОПЕЛОС МАНАТЕРИИ

на манастирот Сотирос, на островот Скопелос, се наоѓа веднаш спроти Манастирот Евангелистрија. До него можете да стигнете со автомобил или дури и пеш, иако е угорен пат за да стигнете до таму.

на манастирот Сотирос, на островот Скопелос, бил изграден во зората на 16th век. Храмот на црквата е многу импресивен, иако не е украсен со злато како што се многу други. Всушност, датира од година кога бил изграден манастирот. Покрај тоа, има и многу икони кои датираат од 16th век.

Назад во времето, пиратите извршија многу напади на грчките острови. Тие му се заканија и на островот Скопелос. Всушност, на Манастир Сотирос беше прибежиште за оние кои се криеја кога Скопелос беше нападнат од пирати. Покрај тоа, на Манастир Сотирос беше безбедно место за оние кои се обидуваа да се извлечат од Турците за време на турската доминација.

Ира Мони Сотирос Скопелос го слави Преображението Христово на 6th од август. Не само на островот Скопелос, туку и во цела Грција. На тој ден, традиционално се благословуваат лозите и мештаните го вкусуваат првото грозје во сезоната. Исто така, споделуваат грозје со сите верници и посетители што се случува да бидат таму.

Упатства: Од Место град Скопје возете по крајбрежниот пат кон планината Палуки. На крајот од патот, свртете лево и следете ги знаците за Iera Moni Sotiros Skopelos. Погрижете се кога ќе стигнете до делницата на патот да се држите десно. 1.7 км или околу пет минути возење по истиот пат ќе ве однесе до манастирот.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Кора
370 03 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Манастирот Сотирос
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.