Замок Вакрица

Можете да ја посетите оваа палата и да бидете сведоци на вистинската архитектура на островот

Скопелос Замок Вакрица, Музеи Скопелос, Скопелос Разгледувања

МУЗЕИ СКОПЕЛОС

МАНЦИЈА НА ВАКРАТСА

Доктор Антигони Вакраца, 1995 година ја донираше својата куќа на општината Скопелос. Госпоѓица. Вакраца е потомок на познатото семејство Вакраца-Ребаки. Всушност, нејзината цел била да го претвори својот дом во музеј. Така, нејзината цел беше остварена во 2001 година. Музејот денес работи под наслов Old Skopelos Mansion или Замок Вакрица.

на Замок Вакрица е внатре Место град Скопје и многу блиску до плажата. Поточно, се наоѓа во населбата Св. Мајкл. Понатаму, тоа е трикатна зграда која целосно ја отсликува ерата на 18 век, каде што е изградена. Замок Вакрица има прекрасна градина.

Во Замок Вакрица, на островот Скопелос има многу лични предмети кои порано му припаѓале на семејството Вакраца. Затоа, меѓу експонатите, некој ќе му се восхитува на врежан рачно изработен мебел, бесценети слики, традиционални женски носии, ретки книги, игла, вез, керамика, прибор и сл.

Исто така, во Замок Вакрица, на Скопелос се наоѓаат медицинските инструменти на докторот Стаматис Вакрица, таткото на Антигона. Докторот Стаматис Вакрацас имал високи познаници. Така, во неговиот замок биле угостени големи личности од тоа време како Елефтериос Венизелос, генерал Велисариос и Николаос Пластирас.

Замокот Скопелос Бакраца не работи само како музеј. Општината Скопелос често организираше таму разни културни настани. Како што се презентации на книги, изложби, уметнички изложби, тури со водич и многу повеќе.

на Замок Вакрица е во центарот на Место град Скопје, така би можело да биде идеално да се комбинира оваа културна посета со екскурзија до една од зачудувачките плажи во близина.

Музејот е отворен секое утро од 10:00 до 13:00 часот од понеделник до петок.

Општиот влез е 2 €.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Самоу
Скопелос 370 03 , Град Скопје, Скопелос 370 03, Грција
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Замок Вакрица
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.