Мама Миа филмот во Скопелос! Информации

СКОПЕЛОС „МАМА МИА!“ - СЦЕНА НА СКОПЕЛОС „МАМΜΑ МИА“, СКОПЕЛОС КАДЕ „МАМА МИА“ МОВИЕ ФИЛМИРА, КАКО ДА СЕ ДА СЕ ДА ГО ЛОКАЦИИТЕ КАДЕ „МАМА МИА“ МОВИЕ ФИЛМИРАНА НА СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС ГРИНА ВО СИНА, Костен СКОПЕЛОС, СВЕТИ ЈОАНИС СКОПЕЛОС, АИ IANАННИС СКОПЕЛОС, Мама Миа во Скопелос, Костен Плажа Мама Миа, Скопелос Костен, Плажа Глистер Скопелос, Амарандос Скопелос, Агиос Јоанис in Кастро, Тој ianанис црквата Вила Дона, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

МАЈКАТА НА СКОПЕЛО МИА! ФИЛМОТ ВО СКОПЕЛОС ИНФОРМАЦИИ

Мама Миа филмот Скопелос

Холивуд и Универзална студиа во 2008 година го објавува музичкиот филм „Mamma Mia!“ што постигна огромен успех. Големите актери и забавните песни на АББА во голема мера придонесоа за огромниот успех на Mamma Mia. Но, суштинска улога одиграа и местата каде што се пукаше. Ова се местата каде што е снимен филмот Mamma Mia: Прекрасниот зелен остров Скопелос, прекрасниот Скијатос и приморското село Дамучари во Пелион.

Изборот на локација не беше случаен. Така, актерската екипа на Mamma Mia пребаруваше 21 грчки остров за да дојде до зелената магија на северните споради. Особено, потопниот зелен пејзаж во комбинација со кристално чистите води е клучен критериум за избор. На прекрасниот остров Скопелос снимени повеќето од сцените. Mamma Mia во Скопелос!

Мисијата на луѓето кои работат за снимањето на Mamma Mia во Скопелос се состоеше од околу 210 луѓе. Снимањето беше направено во август и септември 2007 година. Снимањето траеше 7 дена, наспроти подготовката траеше околу три месеци.

Кога ќе го посетите Скопелос, дефинитивно ќе сакате да одите на местата за стрелање и да „украдете“ дел од гламурот на Холивуд. Подолу е детален опис на точно каде е снимен славниот филм на Мама Миа!

Фантастичниот остров „Лето“ на филмот е островот Скопелос. Мама Миа во Скопелос.

Мама Миа филмот Скопелос

БЕСТ НА КАСТАНИ

Бујна Плажа Кастани, во Скопелос, е место на естетика со борови дрвја што скоро стигнуваат до синото море. Плажа Кастани е еден од најдобрите во Скопелос и е познат по својата тишина и убавина, со тиркизни води и бујна пејзаж. Плажа Кастани, скопјески плажи

Затоа е избрано да биде плажата на Дона, како и местото каде што се одвиваше најголемиот дел од снимањето. Плажа Кастани се наоѓа на западната страна на Скопелос. Филмот ја прикажува и пошироката област на Милан, згора на тоа, малиот остров Дасија спроти. Милан Плажата е на само еден километар од Костен.

Прикажаните мали пристаништа и шанк беа само макета за Mamma Mia во Скопелос! За време на вашата посета, нема да ги видите макетата и шипката од дрвениот столб бидејќи беа отстранети по пукањето. На  Костен Плажата Мама Миа всушност има организиран бар ( Плажа Кастани Бар).

Плажа Кастани, скопјески плажи

СИНГИ ПОСТАВНИ ВО БЕСТ НА КАСТАНИ:

 

Кастани Мама Миа Бич Скопелос

Дали знае вашата мајка, што пее Тања

 

 

 

 

Кастани Мама Миа Бич Скопелос

Положете ја целата своја љубов на Мене. Парот, Софи и Скај го толкува тоа

 

 

 

 

 

 

Имам сон, кој Дона го пее со тројцата татковци додека се збогуваат со Софи и Скај.

Мама Миа филмот, Кастани Мама Миа Бич Скопелос

 

ГЛИСТЕРИ БЕ BEА

Плажа Глистер се издвојува по својата неспоредлива убавина. Се наоѓа на северната страна на Скопелос и е на околу 15 минути од Хора. Станува збор за карпест полуостров кој води до бујниот залив со камчиња и тиркизни води. На Плажа Глистер беа снимени шесте сцени од филмот Mamma Mia во Скопелос, а најтипична е „Чекорите до Вила Жена ".

Глистерска плажа Скопелос, плажи на Скопелос, Вила Дона

Се разгледуваше основата на пукањето Glisteri. Исто така постои и Вила Дона Софи е во Glisteri кога го чита дневникот на мајка си на своите пријатели. Од малиот карпест полуостров до Плажа Глистер Софи заминува на својата свадба. Во суштина таа заминува од влезот на Вила Жена.

Впрочем, не постои Вила Дона Па кога ќе стигнете Glisteri ќе се восхитуваш само на бесмртниот пејзаж и нема да го најдеш Вила зграда. Всушност, големите камења околу влезот Вила Дона се направени од стиропор. Креаторите на филмот ја адаптираа сценографијата на Pinewood студиа до природниот пејзаж. 

ПОСЕБНИТЕ СИНГИ:

 

Плажа Кастани Мама Миа, Мама Миа Скопелос, филм Мама Миа

Танцувајќи кралица *, Дона го толкува со Рози и Тања.

 

 

 

Глистерска плажа Скопелос, Вила Дона

 

Душо мед, Софи го толкува со нејзините пријатели

 

 

 

 

Нашето минато лето, Софи го пее со 3 татковци пред да скокне од карпите во морето

Глистерска плажа Скопелос, Вила Дона

* Во песната Dancing Queen со помош на ефекти поврзани во исто време, позадините на Pinewood студиа (спалната соба и дворот), Glisteri и селото Дамухари од Пелион (обвинителна клупа каде скокаат во морето).

СВЕТИ ЈОАНИС IN Кастел, Тој ianанис црква

Агиос Јоанис in Кастро е прекрасна живописна црква. Се наоѓа на северната страна на Скопелос, во близина на село Глоша. За да стигнеме до прекрасната црква на Агиос Јоанис in Кастро треба да се искачите 106 скалила, сите врежани во карпа. Идиличниот поглед ќе ве награди штом ќе стигнете до влезот на оваа црква ( Тој ianанис црква).

Агиос Јоанис во Кастри, црква Аи nisанис

Во црквата на Агиос Јоанис in Кастро ги снимил заничаните сцени на венчавки на отворено додека биле во црквата на сите светци (Агион Пантон), сцените за внатрешни работи. Црквата на сите светци е мала црква која се наоѓа пред популарната Панагица Tou Pyrgou на работ на Пристаниште Скопелос. Креаторите на филмот ги адаптирале на истата сцена. Исто така во Тој ianанис црквата, светилиштето беше наопаку за филмски цели.

Агиос Јоанискапела во Кастро е надалеку позната по бракот на протагонистите на филмот Mamma Mia!

Агиос Јоанис во Кастри, црква Аи nisанис

ПОДНЕСУВА СИНГИ:

 

Агиос Јоанис во Кастри, црква Аи nisанис

Победникот зема сè, ја толкува шокантната Дона со Сем.

АГНОНТАС ПОРТА - АМАРАНДОС 3 ДРВИ

At Амарандос, на изолираниот залив со трите дрвја јужно од Агнонтас, пикник сцена и „На патот кон Вила Дона “се снимаше.

амарандос плажа, плажа на три дрвја, скопски плажи

ПОДНЕСУВА СИНГИ:

Пари Пари Парите ја толкуваат Дона со нејзините пријатели. На крајот од песната бродот се закотвува на живописното пристаниште во Агнонтас.

филмот за мама миа, Мерил Стрип пее „пари пари пари“

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво