Скопелос низ очите на фотографот Захос Стамулис

SKOPELOS ZACHOS STAMOULIS, SKOPELOS PHOTOGRAPHY, SKOPELOS PHOTOGRAPHY BOOK, SKOPELOS ZACHOS STAMOULIS ФОТОГРАФ, SKOPELOS ФОТОГРАФСКИ АЛБУМ, SKOPELOS УМЕТНИЦИ, СКОПЕЛОС ХОРА, ILLЕЛИ, на плажите, ЦРКИ, СВЕДНИЦИ, СЕВЕРНИ СПОРАДИ, ГРЦИЈА, ГРЧКИ ОСТРОВИ, БЛОГСПОТ СКОПЕЛОС, БЛОГИРАЊЕ СКОПЕЛОС, БЛОГИ СКОПЕЛОС, БЛОГЕРИ СКОПЕЛОС, БЛОГ СКОПЕЛОС

Скопелос низ очите на фотографот Захос Стамулис

Г. Захос Стамулис е роден и израснат во Скопелос. Отсекогаш бил фасциниран од фотографијата. Почнал да се занимава со фотографија како аматерски хоби и на крајот се развил во неверојатен професионален фотограф. Неодамна беше објавен неговиот прв фотографски албум со уникатни слики на Скопелос низ неговите очи и неговата камера.

skopelos zahos stamoulis фотографија

Како што е опишано од фотографот уметник Самиот Захос Стамулис

„После 35 години вежбање фотографија, дојде денот за еден мој животен век
соништата да се остварат: тоа е книгата што ја објавив во 2021 година.
Скопелос беше и сè уште е мојот главен извор на инспирација.
Не беше лесно да се изберат - од илјадници- фотографиите што ќе ги најдете на овие страници
задача за мене. Мојата цел отсекогаш била секоја фотографија да биде единствена и маестрална
-и технички и естетски- и да долови повеќе од она што окото на
гледачот може да види.
Ова место, освен убавината што го одзема здивот, поседува и душа и пулс
до неговата богата историја и непреченото присуство на човечка активност за речиси 3,600
години сега. Значајната уникатност на Скопелос е тоа што успева да се повика и во двете негови
жители и посетители, чувство на емоционална сигурност, смиреност, размислување и
целост.
Преку моите фотографии и преку мојот личен поглед и естетика, има
отсекогаш ми беше приоритет број еден да пренесам на публиката барем дел од
таа смисла, заедно со стравопочитта, магијата и шармот што ги поседува овој остров.
Посакувам и се надевам дека оваа книга ќе стане белег на убави спомени за
секој посетител на Скопелос, парче од ова место што ќе го носи со себе
дома, како и моќен поттик за сите што сè уште не сте решени дали да го направите тоа
посетете го Скопелос, за да го сторите тоа во блиска иднина“.

skopelos zahos stamoulis фотографија

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво