Πως θα φτάσετε στην Σκόπελο αεροπορικώς

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒΟΛΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΘΗΝΑ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΚΙΑΘΟ, ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΣΚΙΑΘΟΣ, ΒΟΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΣΚΙΑΘΟ, Σκόπελος με αεροπλάνο, Σκόπελος Σκιάθος, Σκόπελος αεροδρόμιο, Βόλος, Αθήνα, Σκόπελος αεροπορικώς, το αεροδρομιο της Σκιάθου, ταξίδι στη Σκόπελο, ΣΚΟΠΕΛΟΣ BLOG, ΣΚΟΠΕΛΟΣ BLOGSPOT, ΣΚΟΠΕΛΟΣ BLOGGING, ΣΚΟΠΕΛΟΣ BLOGS, ΣΚΟΠΕΛΟΣ BLOGGERS

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σκόπελος με αεροπλάνο.

Έχετε ποτέ επισκεφθεί το μαγευτικό νησί της Σκοπέλου; Αν ναι θα ανυπομονείτε να ξαναέρθετε, αν όχι αυτό το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σας να γνωρίσετε αυτόν τον υπέροχο προορισμό. Όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι τουρίστες είναι ήδη ερωτευμένοι με τη Σκόπελο. Ειδικά μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας “Mamma Mia” η Σκόπελος απέκτησε δημοτικότητα σε διεθνές επίπεδο.

Skopelos Beaches Agios Ioannis, mamma mia church, Σκόπελος με αεροπλάνο

Η καταπράσινη Σκόπελος διατηρεί πάντα το παραδοσιακό χρώμα της. Αυτό δεν επηρεάστηκε ούτε καν από την μεγάλη επιτυχία της ταινίας Mamma Mia. Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου. Ο ειδυλλιακός συνδυασμός του πράσινου των πεύκων με το μπλε της θάλασσας δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Εξάλλου, το γεγονός ότι το νησί της Σκοπέλου δεν έχει αεροδρόμιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο να παραμένει αναλλοίωτη. Παρόλα αυτά, μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς προς Σκόπελο χρησιμοποιώντας τα κοντινά αεροδρόμια.

Σας παραθέτουμε λοιπόν βασικές πληροφορίες για να φτάσετε στην Σκόπελο με αεροπλάνο.
Skopelos Milia Beach, skopelos beaches, getting to skopelos

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το ταξίδι σας προς Σκόπελο είναι : το αεροδρόμιο Σκιάθου, Βόλου, Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

TIP 1: Για να φτάσετε στην Σκόπελο με αεροπλάνο, θα πρέπει να έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας και να έχετε συνδέσει τα αεροπορικά εισιτήρια με αυτά του πλοίου.  

TIP 2: Από το εξωτερικό ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στην Σκόπελο είναι να ταξιδέψετε αεροπορικώς προς Σκιάθο και από εκεί να πάρετε θαλάσσιο ταξί.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Το πιο κοντινό αεροδρόμιο στην Σκόπελο είναι φυσικά το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Η Σκιάθος ανήκει κι αυτή στις Βόρειες Σποράδες και είναι γειτονικό στην Σκόπελο νησί.Το αεροδρόμιο της Σκιάθου εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από και προς την Αθήνα, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες πραγματοποιούνται πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Επιπλέον, το καλοκαίρι λειτουργούν πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου απέχει περίπου 3χλμ. από το λιμάνι της Σκιάθου (5 λεπτά με το αυτοκίνητο). Έξω από το αεροδρόμιο υπάρχει πιάτσα ταξί. Το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Σκιάθου κοστίζει περίπου 6 ευρώ. Από το λιμάνι της Σκιάθου μπορείτε να πάρετε ένα ferry boat ή ένα θαλάσσιο ταξί για να φτάσετε στη Σκόπελο.

skiathos airport, skopelos by plane

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI
37002, ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
Τηλ: +30 3024270 22376, +30 24270 29105, Fax: 24270 24130, Telex: 295822 LGSK GR,  AFTN: LGSKYTYX

Website: https://www.jsi-airport.gr E-mail: d5ith_kask@hcaa.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Καθημερινά υπάρχουν 1 ή 2 απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Δρομολόγια – Πληροφορίες  Olympic Air, Aegean Airlines

Δρομολόγια – Πληροφορίες  Sky express

TIP: Η πτήση διαρκεί 45 λεπτά.

Την καλοκαιρινή σεζόν οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στη Σκιάθο από όλο τον κόσμο, με συνδυασμό πτήσεων. Με πτήσεις charter οι τουρίστες μπορούν εύκολα να μεταβούν απευθείας στη Σκιάθο από τις ακόλουθες πόλεις:

  • Άμστερνταμ, Άσλο, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βιέννη, Βουκουρέστι, Γκέτεμποργκ, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Λάρνακα, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στάβανγκερ, Στοκχόλμη, Στουτγκάρδη, Τρόντχαϊμ, Φρανκφούρτη

 

skiathos airport, skopelos by plane

EXTRA TIPS( Σκόπελος με αεροπλάνο):

  • Ο Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένα μικρό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των Βόρειων Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος).
  • Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν συγκεκριμένα δρομολόγια και μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας πολύ νωρίς για να πάρετε μια καλύτερη τιμή.
  • Υπάρχουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο Σκιάθου που πραγματοποιούνται από Αθήνα, Βόλο και Καβάλα.
  • Παράλληλα, στη Σκιάθο έρχονται απευθείας (ή με ενδιάμεσες στάσεις) δεκάδες πτήσεις CHARTER από το εξωτερικό
  • Η Ολυμπιακή έχει τα ελεγκτήρια εισιτηρίων της στην μέση της κεντρικής αίθουσας του αεροδρομίου
  • Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα τα βρείτε στην αριστερή πλευρά του κτιρίου του αεροδρομίου.
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας του αεροδρομίου Σκιάθου για το κοινό είναι τα εξής: +30 24270 22200, +30 24270 22229

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH) είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικών και διεθνών πτήσεων.

athens airport, getting to skopelos, Σκόπελος με αεροπλάνο

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH)συνδέεται με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη JSI. Εάν επιλέξετε να μην πάτε από την Αθήνα στην Σκιάθο απευθείας με αεροπλάνο θα πάτε είτε στο λιμάνι Μαντούδι Ευβοίας είτε στον or Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και από εκεί θα συνεχίσετε για την Σκόπελο.

Κρατικος Αερολιμενας Νεας Αγχιαλου , βολοσ

Ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου, VOL είναι το κοντινότερο ηπειρωτικό αεροδρόμιο στη Σκόπελο.
Το Εθνικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με κωδικό VOL εξυπηρετεί εσωτερικές, διεθνείς και πτήσεις charter από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

volos airport, getting to skopelos, Σκόπελος με αεροπλάνο
TIP: Το αεροδρόμιο του Βόλου εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις μόνο το καλοκαίρι.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με το σταθμό λεωφορείων Μαγνησίας προς Βόλο. Επιπλέον, τα ταξί είναι εκτός του τερματικού σταθμού.
Με ταξί θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για το λιμάνι του Βόλου, ενώ με λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα.

Από το λιμάνι του Βόλου προς τη Σκόπελο υπάρχουν απευθείας δρομολόγια πλοίων.

ΔιεθνΗς ΚρατικΟς ΑερολιμΕνας ΘεσσαλονΙκης «ΜακεδονΙα»

Ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας. Επιπλέον, είναι πιο κοντά στη Σκόπελο από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι το 4ο μεγάλο αεροδρόμιο στην Ελλάδα και ο το νούμερο 10 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λειτουργεί όλο το χρόνο και εξυπηρετεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις.

Τα αστικά λεωφορεία συνδέουν το αεροδρόμιο με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και με το σταθμό ΚΤΕΛ “Μακεδονία” . Η αναχώρησή λεωφορείων γίνεται κάθε 30 λεπτά και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά, καθώς το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης απέχει 15χλμ. από την πόλη. Επιπλέον, τα ταξί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 

thessaloniki airport, getting to skopelos, skopelos by plane, Σκόπελος με αεροπλάνο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΒΟΛΟ, “Ο ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ”: Προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, πάρτε το λεωφορείο 78 προς το τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και στη συνέχεια το υπεραστικό λεωφορείο προς το λιμάνι του Βόλου . Από εκεί θα πάρετε πλοίο για την Σκόπελο.

 

Skopelos.com – Skopelos Blog

Blog.Skopelos.comSkopelos.com/Blog

Author –  Adrina  Hotels Skopelos – www. Adrina.gr 

www.AdrinaBeach.com www.AdrinaResort.com

Latest Posts Fresh articles from the blog

Booking.com

Follow Us